VATSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Ekonomist ve Gazeteci Derya Erten katıldı. Açılış konuşmasını yapan VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Bilen, ilde ve ülkede ekonomik büyümenin tek ayaklı olamayacağı yönündeki kanaatlerini ilgili kuruluşlarla paylaştıklarını belirterek, ”Refah düzeyimizin yükselmesini istiyorsak, iyi bir ekonominin yanında eğitimin de gerekli olduğu yönündeki düşüncemizi her paltformda dile getiriyoruz. Bilginin hepimiz için gerekli olduğu gerçeği ile hareket edersek, zannediyorum ki hepimizin hayatı daha da güzel olacaktır” dedi.


Van Vali yardımcısı Zafer Coşkun ise, yaptığı konuşmasında yaşanılan yüzyılın bilgi ve iletişim yüzyılı olduğunu belirtti. Dünyaya bakıldığında birçok sorunun kaynağının yanlış anlama ve yanlış iletişimden kaynaklandığını vurgulayan Coşkun, “Doğru iletişim kurmak gerçekten çok zor bir şey. Bu gün ülkeler arasındaki savaşlara, diplomatik krizlere bakıldığında temel sorun insanların birbirlerini yanlış anlamasından dolayıdır. Doğru iletişim gerçekten çok önemli bir konudur” dedi.


Bu tür etkinliklerin Van’a faydalı olacağını düşündüklerini ifade eden Coşkun, “Asırlardan beri yaptığımız en büyük hata insana yatırım yapmadık. İnsanlarımızın kişisel gelişimine yeterince önem vermedik. Ama içinde bulunduğumuz son 10-20 yıldan beri en çok özen gösterilen konu, kişisel gelişimdir” şeklinde konuştu.


Seminere konuşmacı olarak katılan Ekonomist ve Gazeteci Derya Erten de ekonomi ve iletişim konularında katılımcılara önemli bilgiler sundu.

Editör: Wan Haber