Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni dönem ilk meclis toplantısı, en yaşlı üye sıfatıyla Yusuf Konak başkanlığında yapıldı. Meclisin açılışında konuşan Yusuf Konak, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni bir dönem başladığını ifade ederek, “Hepimiz uzun bir seçim süreci yaşadık. Bugün seçimlerden sonraki ilk meclis toplantımızdır. Beni ve tüm üyelerimizi mutlu eden en önemli gelişme, seçimlerin sorunsuz, karşılıklı saygı çerçevesinde geçmesidir. Bu hepimiz için, Van için ve odamız için çok önemli bir kazanımdır. Seçilen her meclis üyemiz sadece bu odanın bir meclis üyesi değil, bu kentin bir turizm elçisi, bir yatırım danışmanı ve bir kent gönüllüsü olmalıdır. Odamız partiler üstü olan değerli bir konuma sahiptir. Van; gölü, kedisi, kahvaltısı, Akdamar Adası ve kilisesi ile çok önemli bir değerdir. Biz bunlara sahip çıkarak, kentimizin marka değerini artırmalıyız. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kentte valilik, belediye, üniversite ve diğer kurumsal yapılarla birlikte çok çalışmalı, işbirliği ve ortak akıl ile bu kentin kalkınmasına katkı sunmalıyız” şeklinde konuştu.
 

Yusuf Konak’ın açılış konuşmasının ardından meclis üyeleri yeni dönem meclis başkanlığı için uy kullandılar. Yapılan oy kullanma işleminin ardından Hüseyin Güneş 19 oyla VATSO Meclis Başkanlığı’na seçilirken, Fevzi Çeliktaş ise 14 oy aldı.
 

Seçimden sonra teşekkür konuşması yapan VATSO Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, “Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis üyeleri olarak bu kentin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalıyız, çaba göstermeliyiz. Bu kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız. Ben bu sürecin hepimize başarı, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber