Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Finansbank Van Şube Müdürlüğü arasında, VATSO üyelerinin uygun koşullarda faydalanacağı bir kredi protokolü imzalandı. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ile Finansbank Van Şubesi Müdürü Meram Aras Mızrak tarafından imzalanan protokolle VATSO üyelerine düşük faizli ve uzun vadeli çeşitli krediler kullanıma açılacaktır. İmzalanan protokol gereği VATSO üyelerine ait telefon numaralarına bankadan gönderilecek mesaj doğrultusunda odadan alacakları form ile başvuru yapabileceklerdir.

 

Banka kredi koşullarını yerine getiren üyelerin dosyalarını kabul ederek, kredi kullandırma işlemini başlatacak. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Üyelerinin nakit ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kredilerin çok önemli bir araç olduğunu belirterek “Bizler her zaman üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışma yapıyoruz. Bu protokolümüzde bu amaçla imzalanmıştır” dedi.

 

Kredi mevduat hesabı tutarının bankaca serbestçe belirleneceğini ve devre faizlerinin oda üyelerinden aylık tahsil edileceğini anlatan Nadiroğlu, Nakit kredilerin rotatif olarak maksimum 12 ay veya spot olarak 3 ay vadeli olarak kullandırılabileceğini söyledi.

Nadiroğlu, tekstil sektörüne özel kredilerin de bankanın belirleyeceği şartları yerine getiren üyelere yönelik kredi paketi olduğunu belirterek “Maksimum 120 aya kadar vade imkanı olmakla birlikte, bankanın inisiyatifinde olmak üzere maksimum 3 aya kadar ödemesiz dönem imkanı sunabilecek kredi bulunmaktadır. Ayrıca Avrupa Yatırım Bankası Destekli kredilerde ise banka oda üyelerinin talep edecekleri minimum 36, maksimum 120 ay vadeli yatırım amaçlı taksitli kredileri kullanıma açacaktır.  Kullandırılacak krediler eşit taksitli ya da esnek ödeme seçenekleri sunabilecektir. Banka kredilerinin geri ödeme planı ise belirtilen koşullardan birini veya hepsini içerecek şekilde düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.

Finansbank Van Şube Müdürü Meram Aras Mızrak ise kredilerin oda üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen pr

 

Editör: Wan Haber