Nadiroğlu, Mehmet Emin Yağmur’a ait ‘Yağmur Giyim’ isimli iş yerinin açılışını gerçekleştirdi. Van’da yaklaşık 10 yıldır tekstil alanında faaliyet gösteren Mehmet Emin Yiğit, Donat İş Merkezi’nde 380 metrekare alan üzerinde kurduğu yeni mağazası ile Vanlılara hizmet vermeye başladı. Giyim mağazasının açılışını gerçekleştiren VATO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, kurban kesilmesine ise müsaade etmedi.

Nadiroğlu’nun, kesilmek istenen kurbanın canlı olarak fakir vatandaşlara veya hayır kurumlarına bağışlamasını istemesi üzerine Yağmur, kurbanlığı kesmeyerek bir hayır kurumuna göndereceğini söyledi.

 

Bayan, erkek ve çocuk giyimi alanında faaliyet gösteren mağazayı gezerek ürünler hakkında bilgi alan Nadiroğlu, burada yaptığı açıklamada, “TOBB'nin 2012 Aralık ayı kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, Malatya'da 81 şirket kapandı. Bu rakamla Malatya, bölgesinde en fazla şirketin kapandığı il oldu. Buna göre; Anadolu Bölgesi’nde geçtiğimiz yıl bin 222 şirket, 77 kooperatif, bin 964 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti. Bununla birlikte 316 şirket, 217 kooperatif tasfiyeye girerken, 296 şirket, 117 kooperatif ve 3 bin 448 küçük işletme kapandı. Bölgede en fazla şirketin faaliyete geçtiği il 315 şirketin kurulduğu Van oldu. Bu da Van’ın bölgenin cazibe merkezi olduğunun bir kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber