Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve VATSO’nun ortak hazırladığı 264 bin 419 avro bütçeye sahip olan ‘Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması’ projesinin ortaklık sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyi imzalayan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, projenin amacının Van’da mesleki ve teknik eğitimin içeriğinin geliştirilmesi, kalitesinin artırılmasına ve öğrenciler için cazip bir seçenek haline getirilmesine katkı sunmak olduğunu söyledi. Nadiroğlu, “Bu proje kapsamında otomotiv, elektrik elektronik, makine, ahşap, sıhhi tesisat, metal ve otomasyon teknolojileri alanlarında eğitim veren 40 öğretmenimiz için 104 saatlik eğitimler verilecektir. Bu eğitimlerin verilebilmesi için 41 adet bilgisayar alınarak bilgisayar laboratuarı kurulacaktır. Eğitimler bittikten sonra eğitilen öğretmenler bu bilgisayarları kullanarak aldıkları eğitimi öğrencilere aktaracaklardır. Bu faaliyetin sonucunda; okul laboratuarının, eğitimde kullanılan güncel yazılımları destekleyebilecek yeterli sayıda bilgisayarla donatılması sağlanmış olacaktır” dedi.
 

Nadiroğlu, ayrıca proje kapsamında 12. sınıfta okuyan 400 öğrenciye projenin ortaklarından olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) uzman eğitimcileri tarafından 8 saatlik özgeçmiş hazırlama, iş arama, iş görüşmesi teknikleri eğitimi verileceğini söyledi. Nadiroğlu, “Okulda mesleki eğitim gören bin öğrenciye odamızın ev sahipliğinden eğitim aldıkları alanlara uygun, Van’da faaliyet gösteren, rol model olacak işadamları ile ‘Kariyer Günleri’ düzenlenecek. 5 öğretmen ve 15 öğrenciden oluşan 20’şer kişilik 5 grup için Ankara, İstanbul, İzmit ve Bursa gibi sanayi bölgelerine 5 günlük çalışma ziyareti düzenleyerek iş hayatına atılacak öğrencilerimizin mesleki bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunulacak” şeklinde konuştu.
 

Projenin ikinci özel hedeflerinin ise Van Endüstri Meslek Lisesi’ni tercih eden kız öğrenci sayısını artırmak olduğunu dile getiren Nadiroğlu, “İlköğretim 8. sınıfta okuyan 50 kız öğrencinin evleri, meslek dersleri öğretmenlerinden oluşan ikişer kişilik guruplar halinde ziyaret edilerek, velilerle görüşme yapılacak ve okul hakkında bilgi verilecek. Böylece, endüstri meslek lisesini tercih eden kız öğrenci sayısının artması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber