Geçtiğimiz hafta gerçekleşen seçim sonrası listesi netleşen VATBO Başkan Selman Toprak ve ekibi, hem aylık gündemi değerlendirmek hem de meclis başkanını seçmek için bir araya geldi. Toplantı öncesi kısa bir değerlendirme yapan VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Ramazan ayında Filistin’de yaşanan trajediyi hatırlatarak işgalin durması için dua ettiklerini söyledi. Seçildikleri günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Toprak, Ramazan ayında TOBB işbirliğiyle hazırlanan bin 500 gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Hakkâri, Yüksekova ve Erciş şubelerinin aktif olarak hizmet vermeye başladığına değinen Başkan Toprak, “Bundan sonra Van için çok önemli olan Canlı Hayvan Borsası ve diğer projelerimizi hayata geçireceğiz. Bugün meclis yönetimimizi de seçerek bu çalışmaların en önemli ayağını tamamlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Aylık gündemin görüşüldüğü meclis toplantısında daha sonra başkanlık seçimine gidildi. Meclis toplantısında gerçekleştirilen seçim neticesinde hazır bulunan 12 meclis üyesinin tamamının oylarını alan Naif Süer, meclis başkanı oldu. Süer, “Borsamız, üyelerimiz, yönetimimiz ve meclisimiz için hayırlı olsun. İnşallah bu desteğe layık hizmetlerle ekip halinde güzel işler başaracağımıza inanıyorum, Allah utandırmasın” şeklinde konuştu.

Yapılan seçim neticesinde Vanlı genç işadamı Metin Şevgin de VATBO Meclis Başkan Yardımcısı, kâtip üyeliğe ise yine Vanlı işadamı Çetin Geyik seçildi. İşadamları Şevgin ve Geyik, yeni meclisin hayırlı olmasını dileyerek çalışmaların hızlı bir şekilde yapılacağını kaydettiler.

Editör: Wan Haber