Göreve geldikten kısa bir süre sonra ildeki kooperatifleri, kamu kurum ve kuruluşlarını, çiftçileri ve borsa üyelerini ziyaret eden VATBO Başkanı Toprak, geçtiğimiz günlerde Ankara, Konya ve Antalya illerinde de yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirmişti. Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası’nı da ziyaret eden Toprak, Başkan Harun Karacan ile bir görüşme yaptı. Görüşmede, göreve geldikleri tarihten itibaren yaptıkları çalışmaları ve hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri anlatan Toprak, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Hakkâri’nin Van Ticaret Borsası faaliyet alanına dâhil edilmesi ve ilçelerde temsilcilikler açılması uygulaması hakkında bilgiler verdi. “Özellikle Hakkâri’nin bize dâhil edilmesi ile barış sürecine olumlu katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Van bizim için kıymetli bir il. Doğu’nun İran ile sınırı olan; tarım ve hayvancılık konularında Türkiye’de bir döneme damgasını vurmuş bir ilimiz. Buradaki ticaret borsamızın faaliyet alanının bu şekilde gelişmesi, barış rüzgârlarının bölge insanlarının huzuru için esmesi bizleri mutlu ediyor. Bu olumlu adımı desteklediğimizi ifade ederek kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından VATBO Başkanı Selman Toprak, ETO Başkanı Harun Karacan’ı ve ekibini Van’a davet etti. Daha sonra Başkan Toprak’a ziyaret anısına ev sahibi Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan tarafından plaket takdim edildi.

Editör: Wan Haber