Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak “Ülkemizde ve özellikle ilimizde gazeteciler zor şartlarda görev yapmakta, bakmakla yükümlü insanlar için sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken bir taraftan da halkımızı gündemden haberdar etmekte, toplumsal gelişmeleri an be an bizlere yansıtmaktadır. Bu vesileyle, kutsal görevlerini azim ve gayretle yapmakta olan tüm basın mensuplarımızın gününü tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN TOPRAK “BASIN MENSUPLARININ, YEREL MEDYANIN SESİNE KULAK VERELİM”
Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 53. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan toprak, mesajında “Gazeteciler, zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içerisinde bir taraftan gündemle alakalı toplumu bilgilendirirken, diğer taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak kamu görevi görmekteler. Özellikle yerel basının sorunlarının, taleplerinin merkezi hükümet ve yerel yönetimler tarafından ivedilikle değerlendirilmeye alınmasını önemli görüyor, bu konuda sivil toplum örgütü olarak bize düşen sorumlulukları da yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum. Tarafsız, ilkeli, geleneklere ve toplum hissiyatına saygı duyan basın mensupları, gazeteciler ve medya kuruluşları kesinlikle halktan da hak ettikleri ilgi ve teveccühü görürler. Halkımızın bugün en ufak bir sorunlarında basına haber vermeleri, basını yanlarında görmek istemeleri bu güven duygusunun güçlü olduğunu ortaya koymaktadır. Van’ımızın değerli basın mensupları, bu ilde her zaman sosyal, ekonomik, kültürel, politik kalkınma ve ilerlemelere, sosyal sorumluluk projelerinin geniş halk kitlelerine ulaşmalarına, yatırımların, Van’ın değerlerinin tanıtımına her zaman büyük katkılar sunmuştur” dedi.

BAŞKAN TOPRAK “SEBAHATTİN YILMAZ VE İSİMSİZ KAHRAMANLARI MİNNETLE ANIYORUZ”
Başkan Toprak, Van depreminde hayatını kaybeden DHA Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz’ı da bu yıldönümü vesilesiyle bir kez daha minnetle andıklarını ifade ederek “Basın mensupları arasında nice Sebahattin Yılmazlar, onun yetiştirdiği değerli gazetecilerimiz var. Onlar sadece görevlerini yaparken, halkımızı gelişmelerden, gündemden haberdar etmek için bulundukları şartları, sıkıntılarını, dertlerini, ailelerini bir tarafa bırakarak en iyi dostları olan kameraları ve fotoğraf makineleri ile kendilerini bekleyen olumsuzlukları dahi meslek aşkıyla alt ederler. Ve onlar bu kutsal görevi yaparken tıpkı değerli DHA çalışanı muhabirimiz gibi görevini yaparken hayatlarını dahi kaybederler. Bu vesileyle başta Sebahattin Yılmaz, Cem Emir ve nice görev şehidi isimsiz gazeteci kahramanları minnetle, rahmetle anarken, görevi başında büyük bir şevk ve heyecan ile çalışmaya devam eden, gece gündüz koşturan Van ilimizin değerli basın mensuplarının da “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Demokratik, özgür, mutlu ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye’de, doğru, tarafsız, ilkeli, dürüst haberciliğin, gazetecilik anlayışının var olmasını, Van ilimizin güçlü, dinamik basınıyla daha parlak günlere ulaşmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Editör: Wan Haber