Bursa polisi, kendilerini polis, savcı veya asker gibi tanıtarak vatandaşları mağdur eden telefon dolandırıcılarına karşı afişli önlem aldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarına karşı yeni bir önlem aldı. Kendilerini polis, savcı veya asker gibi tanıtarak vatandaşları mağdur eden telefon dolandırıcılarının önününe geçmek için polis bankaların ATM'lerine "Dikkat dolandırılıyorsunuz" yazılı afişler yapıştırdı. Vatandaşların, ikna kabiliyeti güçlü bu dolandırıcılara inandığını ifade eden Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna, "ATM cihazlarının yanına yapıştıracağımız çıkartmaların, birçok vatandaşımızı son saniyede de olsa bu oyundan döndüreceğini düşünüyoruz. Polis, kimseden kontör ve para istemez. Böyle durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız, bu yalana kanmasın ve hemen polise haber versin" dedi.
Uygulamayla vatandaşların, telefon dolandırıcılarına ATM cihazlarında para yatırırken uyarı yazılarını görerek 155 Polis İmdat hattına bildirmesi hedefleniyor.
(ET)

26.01.2013 09:49:36 TSI

Editör: Wan Haber