Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde toplanan yaklaşık 50 konut sakini, yüklü gelen faturalarla ilgili vali yardımcısı ile görüşme talebinde bulundu. Aralarında seçtikleri 5 temsilcinin yaklaşık bir saat süren görüşmelerinin ardından valilikten çıkan mağdur vatandaşlar, vali yardımcısının kendilerine itiraz dilekçesi vermelerini ve konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu bulunan siyasi partilere bildirmelerini söylediğini belirttiler.


Vali yardımcısı ile görüşen vatandaşlar, daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras ile görüştü. Toplantı salonunda İl Başkanı Aras ile bir araya gelen vatandaşlar, sorunun çözümü için yardım istedi. Konut sakinleri adına konuşan Şerafettin Karakaya, konutların teslim edildiği günden bu yana elektrik sayaçların takıldığını, ancak aboneliklerin 3 ay önce yapıldığını belirtti. Geçmişe dayanan elektrik faturalarının toplu halde gönderildiğini ve dolayısıyla mağdur duruma düştüklerini ifade eden Karakaya, “Eğer faturalarımız düzenli bir şekilde gönderilseydi bizlerde az miktarda olan faturalarımızı düzenli bir şekilde ödeyebilirdik. Ama şimdi 2010 ve 2011 yıllarına ait faturalarımızı yeni gönderiyorlar. Hem de yüklü bir şekilde. 2010 ve 2011 yılları arasında gönderilmeyen faturalarımız, şimdi zamlı tarife üzerinden gönderildi. Geçmiş borçlarımız bugün fahiş fiyatına hesaplanarak bizlere gönderilmiştir. Bu durumda hiçbir konut sakini parayı ödeyemez. Bazı arkadaşlarımıza 2 bin, bazılarına ise 7 bin TL gibi faturalar gönderilmiş. Bu nasıl bir anlayıştır. Böyle bir haksızlık olur mu? Biz sizlerden yardım istiyoruz. Bu mağduriyetimizi giderin” dedi.

""


AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ise, konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek, bu konuda ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtti. Konunun araştırılması ve çözülmesi için vatandaşlardan 5 kişilik bir heyet oluşturmalarını isteyen Aras, “Eğer burada haksızlığa uğramışsanız bu haksızlık her halükarda giderilecektir. Ama bunun adı haksızlık mıdır? Hakikaten devletten bu borçların affedilmesini mi istiyorsunuz ya da üçüncü bir çözüm önerisi mi istiyorsunuz, biz bu durumu araştıracağız. Bu durumu telafi etmek bize düşer. Siyaseten biz bu hatayı gidereceğiz. Sizin bu sıkıntınızı bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber