Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından yapılan zamla 1 lira 10 kuruşu bulan ekmeğe zam yapmayarak vatandaşlara ucuz ekmek imkânı sağlayan Doğuş Ekmek Fabrikasına Vanlılardan destek yağıyor.

Özellikle Ramazan arifesinde ekmeğe yapılan yüzde 22’lik zammı uygulamayan Doğuş Ekmek Fabrikasının 500 gramlık Ramazan pidesini de 1 lira 80 kuruştan satışa sunması dar gelirli aileler olmak üzere vatandaşları sevindirdi.

Doğuş Ekmek Fabrikasının aldığı kararı haklı bulduklarını belirten vatandaşlar, fırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ekmek alarak desteklerini gösterdiklerini ifade eden vatandaşlar, “Ramazan arifesinde yapılan bu zam, yanlış bir karardır. Bir ekmeğin 1 lira 10 kuruştan satılması, dar gelirli aileler başta olmak üzere vatandaşlara ağır geliyor. İlimizde günlük 10 ekmeğin üzerinde tüketen aileler var. Bir ekmeğe 20 kuruş zam yapılmaz. Bizler, Van Fırıncılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halis Bayram başta olmak üzere tüm fırın çalışanlarını bu kararlarından dolayı tebrik ediyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Ekmeğe zam yapılmaması nedeniyle vatandaşlardan yoğun bir destek aldığını ve bu desteğin gün geçtikçe daha da arttığını dile getiren Doğuş Ekmek Fabrikası sahibi ve Van Fırıncılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halis Bayram ise, “Vatandaşların desteği bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Onlar yanımızda olduğu sürece bizi bu kararımızdan kimse caydıramaz. Bizler bir karar alırken sadece vatandaşları düşünerek alıyoruz. Ekmeğe zam yapılması, kesinlikle vatandaşlar düşünülerek alınan bir karar değildir. Bu nedenle bu karara sonuna kadar karşıyız. Ben bu kararımıza destek veren tüm Van halkına teşekkür ediyor, Ramazan-ı şeriflerini kutluyorum” şeklinde konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber