Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına şiddetin önlenmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında ilimizdeki kahvehanelerde erkeklere eğitim verildi. Bakanlık uzmanları tarafından verilen eğitimde, ailenin huzuru için eşlerin birbiriyle iyi geçinmesi anlatıldı, kadına şiddetin ağır yaptırımları olduğu hatırlatıldı. Aile içi iletişim semineri "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" sloganıyla başladı.

 

Ailenin reisi olan babanın eğitiminin önemini vurgulayan ve şiddetin önlenmesinde en önemli unsur olduğuna değinen eğitmen Benlioğlu, "Maalesef asla olmaması gereken, günümüz dünyasında, inancımızda olmadığı bir şekilde şiddet meyillisi bir toplumuz. Bu şiddet de işin kibarlaştırılmış hali. Hanımına, çocuğuna dayak atmayacaksın. Bunu bu toplumdan kaldırmak istiyoruz. Dünyanın her yerinde yokluk da var, menfaat çekişmeleri de var. Trilyonların, katrilyonların mücadelesini veriyor insanlar. Fakat hiçbir toplumda insanlar, bizim kadar birbirini üzmüyor, ezmiyor, dövmüyor, vurmuyor. Bunu yapmayacağız, sinirlerimize hâkim olacağız." dedi. Benlioğlu, aile içi iletişimin önemine değinerek, Bakanlığımızın çağrı merkezi olan Alo 183 hakkında da bilgi verdi. Etkinlikler sayesinde, toplumun, aile içi iletişim konusunda ilgisinin artırılmaya çalışıldığını belirten Benlioğlu, kadına yönelik şiddeti toplum gündeminden çıkarmak istediklerini kaydetti.


İlk defa böyle bir faaliyet gerçekleştirildiğini ve bundan dolayı mutluluk duyduğunu belirten vatandaşlar, bu tür seminerlerin devamının gelmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Editör: Wan Haber