Vatandaşların hafta sonu göle girmek için kilometrelerce uzağa gitmek zorunda kaldıkları Vangölü konusunun bir kez daha yetkililer tarafından ele alınması ve işgal edilen sahilin halkın kullanımına açılması konusunda adımların atılması bekleniyor.

Vatandaşlar, merkeze yakın yerlerde göle girecek yerlerin olmadığını, olanların da kurumlar tarafından kullanılmasından dolayı vatandaş kullanımına kapatıldığını belirterek, bu yüzden onlarca kliometre uzağa gitmek zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Bu noktalarda da aşırı yığılmaların olduğunu, yan yana piknik yapmak zorunda kaldıklarını, bunun da çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, yetkililerin, kamu kurumlarının kullandıkları sahillerin en azından hafta sonları vatandaşların da kullanımına açılması talebinde bulunuyorlar.

Göle girmek, piknik yapmak için bir tarafta Gevaş'tan ileriye gitmek, öbür tarafta da Ayanıs tarafına kadar gitmek zorunda kalan günübirlikçi tatilciler, bunun da masraflarını arttırdığını, gittikleri bu yerlerde de birkaç noktada ister istemez konaklama için yine ücret ödemek zorunda kaldıklarını vurguluyorlar. Bunun da kendilerine çifte zarar verdiğini belirten tatilciler, kamu kurumlarının elindeki sahil alanlarının vatandaş kullanımına açılması ve insanların bu alanları kullanmasına imkan tanınmasını istiyorlar.

Defalarca dile getirilmesine karşılık ilerleme sağlanamayan sahil kullanımının, aşırı yığılmalar ve yer bulamama yüzünden yazın bu sıcak günlerinde bir kez daha gündeme getirilmesi talebinde bulunan vatandaşlar, yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini ifade ediyorlar.

Kaynak: Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber