Hükümetin kamuda 'türban' serbestliğine ilişkin attığı adımlara vatandaşlardan da destek geldi. Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, kamuda kıyafet özgürlüğü için başlattıkları '10 Milyon İmza' kampanyasının hükümetin kararında etkili olduğunu söyledi.
Hükümet kamu çalışanlarına başörtüsü serbestisi için düğmeye basıyor. Adanalılar, kamuda kıyafet özgürlüğünden yana olduklarını ifade etti. Vatandaşların çoğu sadece türbanın değil her türlü kıyafetin kamuda serbest olması gerektiğini belirtirken, bazı vatandaşlar ise kamu personelinin eski usule göre giyinmesi gerektiğini belirterek, kamuda türban serbestisinin olmaması gerektiğini dile getirdi.
Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer de, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Memur Sen tarafından Türkiye'de yürütülen ve kamuda kıyafet özgürlüğünü içeren '10 Milyon İmza' kampanyasının hükümetin adımlarında etkili olduğunu söyledi. Kamu daireleriyle ve vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde çoğunluğun kamuda türban serbestisini istediğini kaydeden Sezer, hükümetin bir an önce yönetmeliği geçirmesi gerektiğini vurguladı.
Vatandaşların kamuda türban serbestliğine yönelik görüşleri şöyle:
"Eğer Türkiye diyorsak, özgürlüklerin ülkesi diyorsak, şuanda bunu tartışmamalıyız bile. İnsanlar istedikleri gibi giyinip, kamuda serbestçe çalışabilmeli diye düşünüyorum"
"Herkes istediğini giyinsin, rahat yaşasın, rahat gezsin, rahat yaşasın"
"İsteyen herkes istediği gibi kıyafetle her yerde dolaşması en temel insan hakkıdır. Bu hakkın insanlara verilmemesini 21. yüzyılda çağdışı buluyorum"
"Bence olması gereken bir şeydi, geç bile kalındı"
"İsteyen istediğini giyinsin, zorlama olmasın palto giy, etek giy diye"
"Belli kurallara uyulmasının devamını istiyorum. Kamuda türbana kesinlikle karşıyım"
"Adı üstünde kamu, zaten her iş yerinin kurallara uyması gerektiğini düşünüyorum. Eğer herkes istediğini giyeyim derse olacakları doğru bulmuyorum"
(SZP-AKL-CC-Y)

13.02.2013 14:52:37 TSI

Editör: Wan Haber