Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ve Nevşehir AK Parti Milletvekilleri ile birlikte Şehit ve Gazi Aileleri Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Yönetim Kurulu üyeleri ve Niğde Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile beraber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu ve Şehit ve Gazi Daire Başkanını ziyaret ettiklerini bildirdi. Çiftçi, ''Şehit aileleri ve gazilerin taleplerini bir dosya halinde ilettik. Taleplerimizden en önemlisi Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'den bizlere söz verdiği her şehit ailesine ve gaziye TOKİ kapsamında bir ev yapılması ile ilgili kanun düzenlenmesi gerekiyordu. İlimizdeki tüm aileleri de kapsayan bir kanun tasarısı hazırlanmasını en kısa zamanda çıkartılma sözünü aldık'' dedi.
Tüm şehit ailesi ve gazi ve vazife malullerini de kapsayacak şekilde tek tip tanıtma kartı basılacağını ifade eden Çiftçi, son çıkan yasa kapsamında işe başlayacak ailelerden işe başlamayanların eksik evraklarını milletvekilleri aracılığı ile bakanlıkta takibini yaptıklarını bildirdi. Çiftçi, ''Şehit çocuklarında 2. istihdam konusu olan feragatname konusunu müsteşarımıza ileterek çözümünü sağladık. Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Dernek Başkanlığı olarak ailelerimizin sorunlarının her zaman takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Tüm bu kazanımlarımız 2010 yılındaki anayasa değişikliğinin meyveleridir'' dedi.
(COŞ-ZB-Y)

26.01.2013 13:12:09 TSI

Editör: Wan Haber