Aydın, Denizli, Isparta ve Burdur'a yolcu taşımacılığı yapan Ege Bölgesi'nin en büyük yolcu taşıma kooperatifi SS. 20 Nolu Yatağan Midibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taş. Kooperatifi, vatani görevini yapmak üzere Yatağan'dan uğurlanan 93/1 tertipler için kurban kesti.
Ege Bölgesi'nin en büyük yolcu taşıma kooperatifi olarak bilinen 124 üyeli SS. 20 Nolu Yatağan Midibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıt Kooperatifi vatani görevini yapmak üzere Yatağan'dan uğurlanan 93/1 tertip askerler için kurban kesti.
Bilindiği üzere Kooperatif daha öncede şehit askerler için keşkek günü düzenlemiş, Yatağan garajında düzenlenen etkinlikte vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen vatan evlatları için dualar okunmuştu.
Kooperatifin bu gibi sosyal etkinliklere önem verdiğini belirten SS. 20 Nolu Yatağan Midibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıt Kooperatifi Başkanı Tugay Yaka; "124 üyemizle Milas-Muğla seferlerimizin yanı sıra Muğla dışında Burdur, Aydın, Denizli ve Isparta gibi illere ulaşım hizmeti veriyoruz ancak, kendi görev alanımızın yanı sıra sosyal etkinliklere de önem verdiğimizi söyleyebilirim. Daha önce de şehitlerimiz için keşkek günü düzenlemiştik. Bu gün ise vatani görevini yapmak üzere ilçemizden uğurladığımız kardeşlerimiz için kurban keserek dua edeceğiz. Amacımız bu gibi etkinlikleri geleneksel hale getirmek" dedi.
Yatağan Merkez Camii İmam Hatibi Üzeyir Yıldırım'ın duaları eşliğinde yapılan kurban kesim törenine pek çok asker ve asker yakını katılırken, bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
(MK-MB-İK)

09.02.2013 14:49:52 TSI

Editör: Wan Haber