Wan Haber Merkezi

Çaldıran İlçesinde yaşanan aşırı soğuklar, hayatı olumsuz etkilerken,  bir çok mahallenin de su şebekesinin donmasına neden oldu. Susuz kalan mahallelere tekrar su vermek için VASKİ ekipleri yoğun gayret gösterdi. 

Gündüz Eksi 18, gece ise eksi 25 dereceye varan soğuklar yüzünden donan şebeke hatları yenilenerek tekrar mahallelere su verilmeye başlandı.

Ekipler aşırı soğuklara rağmen hatları değiştirmek için bazen buz gibi suya girmek zorunda kaldı. Aralıksız çalışan ekipler, 7 mahallenin donan su şebekesini kısa sürede dondurucu soğuğa rağmen yenileyerek tekrar hizmete açtı. İçme suyu şebekesinin  donmasından dolayı 1 aydır susuz kalan 7 mahalleye 1300 metre yeni içme suyu şebekesi hattı döşeyerek yurttaşların su sorunu giderildi. 

Ekipler, kış aylarında içme suyu şebekelerinde yaşanan sorunları gidermek,  yaşanan mağduriyetlerini en aza indirgemek için çalışmalarını aralıksız yürüterek 7 mahalleyi tekrar su verdi. Çalışmalar sonrası Altıyol, Aşağıkuyucak, Bezirhane, Koç Ovası, Yağbasan, Yasıtepe ve Yukarı kuyucak mahalleleri sakinleri ise VASKİ ekiplerine teşekkür ederek, kendilerini büyük sıkıntıdan kurtardıklarını belirttiler.

 

Editör: Wan Haber