Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan VASKİ Gürpınar Şube Müdürü Murat Ünsal, kış mevsiminde muslukların donmaması için vatandaşların sürekli suyu açık bırakmak zorunda kaldığını ve bununda faturalara yansıdığını belirtti. Hem muslukların donmaması hem de vatandaşların yüksek fatura ödememesi için VASKİ olarak yeni bir uygulama başlattıklarını ifade eden Ünsal, “Vatandaşlar, kış mevsiminde ev ve iş yerlerindeki suların donmaması için muslukları gece boyunca açık bırakmak zorunda kalıyordu. Bu da faturaların yüksek gelmesine neden oluyordu. Bizde, halktan gelen talep doğrultusunda, genel müdürlüğümüzün onayı ile kış aylarında vatandaşlara sayaçları sökme izni verdik. Böylece vatandaşlarımız, kış mevsimi boyunca suların donmaması için suyu açık bırakabilecektir” dedi.

1 Kasım ile 30 Nisan tarihlerinde geçerli olan uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların kendilerine müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizen Ünsal, “Vatandaşların bizlere dilekçe ile müracaat etmeleri halinde, kendilerine gerekli onayı verip kontrollü bir şekilde sayaçlarını açma izni veriyoruz. Bununla ilgili gerekli duyurularımızı yapıp, ilanlar astık. Amacımız vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermektir” ifadelerini kullandı.
VASKİ olarak, ilçede abone dondurma uygulamasını da başlattıklarını bile getiren Ünsal, “Evi burada olup başka yerlerde ikamet edenler, yazlıkçılar ve yaylaya çıkan vatandaşlarımız da yine bize müracaat ederek, aboneliklerini dondurabilirler. Bu şekilde bu vatandaşlarımız, burada olmadıkları süre içinde kullanmadıkları su parasını ödemek zorunda kalmayacaklardır. Bu her iki uygulamamız içinde herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Her iki uygulamanın da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında abone ve abone güncelleme işlemlerinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Ünsal, “Abonelerimiz veya abone güncelleme yapmak isteyen vatandaşlarımızın, su sayaçlarındaki seri numaraları ile bize gelmeleri yeterli olacaktır. Abone olan vatandaşlarımız, iş yerleri ve resmi kurumlar fatura bedellerini, Ziraat Bankası, PTT veya ATM’lerde ya da internet bankacılığı yoluyla yatırabileceklerdir” diye konuştu.

Editör: Wan Haber