VATSO toplantı salonunda yapılan VASKİ Genel Kurul toplantısında gündeme alınan maddeler karara bağlandı. Çalışmaların her ilçeye daha hızlı ve eşit dağlımın sağlanması için 2 yeni daire başkanlığının kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca bazı tesislerin de inşaat ve su bedellerinden muaf tutulması karara bağlandı. Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay Başkanlığında toplanan meclis üyeleri VASKİ'nin organizasyon şemasında yapılacak değişikliğe evet derken vatandaşları yakından ilgilendiren maddeler de karara bağlandı. VASKİ Genel Müdürü Mahmet Özköseoğlu'nunda katıldığı Olağanüstü Genel Kurul toplantısına ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve VASKİ Daire Başkanları katıldı. Gündeme alınan ilk madde, VASKİ Genel Müdürlüğünün organizasyon şemasında yapılacak değişiklikler ve kadro iptal-ihdas cetvelinin görüşülerek karara bağlanması oldu. Gündem maddesine ilişkin gelen soruları cevap veren Mehmet Özköseoğlu, sorunları yerinde görerek hizmet verebilmek amaçlı fiziki değişim kararı aldıklarını ifade eden Özköseoğlu ''Öncesinde kanalizasyon ve içme suyu daire başkanlıkları kentin geneline hizmet vermekteydi. Bu daire başkanları artık merkez ilçeler Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde hizmet verecekler. Diğer ilçelere ise İşletmeler Daire Başkanlığı, Su ve Kanal İşletmesi Daire Başkanlığı olarak iki yeni daire başkanlığınca hizmet verilecek. İpekyolu, Edremit, Tuşba ilçeleri hariç diğer ilçelerde şube müdürleri Genel Müdür Yardımcılarına bağlı idi bu şube müdürlükleri artık yeni açılan daire başkanlıklarımıza bağlı olarak hizmet vermeye başlayacaklar. Bundan böyle daire başkanları haftanın 6 günü ilçelerde şube müdürleriyle birlikte yapılan işlerle ilgilenecekler'' dedi. 

Gündeme alınan diğer bir gündem maddesi ise VASKİ Genel Müdürlüğünün 2016 yılı bütçe revizyonu hususu kabul edildi. Su şebeke hatlarına verilen tahribatların ücretlendirilmesinde 2015 yılında uygulanan fiyatın aynısı üzerinden devam edilmesine karar verildi. Gündeme alınan diğer madde ise köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerde inşa edilecek ahır, samanlık, kümes ve hayvan barınakları ile yemlik gibi yapı yada tesislerde inşaat su bedellerinden muaf tutulması oy birliğiyle kabul edildi. VASKİ Genel Müdürlüğünün ''Bütçe Yönetmenliği'' taslağının görüşülerek karara bağlanması maddesi kabul gördü. Vatandaşları yakından ilgilendiren bir diğer gündem maddesinde, gerçek ve tüzel kişilere verilen abone bağlantılarının ücretlendirilmesine ilişkin abone bağlantı ücret tarife cetveli görüşülerek karara bağlandı. Bu gündem maddesine ilişkin alınan karar 247 TL olan abone bağlantı ücretinin 131 TL olarak kabul edilmesi karara bağlandı. Kent genelinde güçlendirme işlemi yapan yapılarda inşaat su bedelinin alınıp alınmayacağı hususunda ise normal alınan karar aynısının bu gibi işlerde de alınması kararı alındı.

2016 yılı VASKİ Genel Kurul Olağanüstü toplantısına başkanlık eden Cahit Bozbay, "Hizmetin sürdürülebilmesi ve kurumun üretebilmesi için yapılan işlerden bedel alınmak zorundadır. Türkiye' deki en ucuz hizmeti veren Büyükşehirler arasında araştırma yapabilirsiniz. En ucuz hizmeti sunan kurumlar Van Büyükşehir belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesidir" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber