Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) arasında sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi ile BEKSİAD arasında imzalanan protokolle, sektöre kalifiye eleman yetiştirileceğini söyledi. Başkan Altepe, örnek bir çalışmanın hayata geçirildiğini belirterek, "Bizler insana yönelik çalışmalara önem veriyoruz. Meslek kurslarımızla vatandaşların geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi.
Pratiğe yönelik çalışmaları önemsediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Sadece kurs açmış olmak için kurs açmıyoruz. Derdimiz aynı zamanda kurslara devam eden vatandaşlarımızın aldıkları eğitimleri yaşamlarında kullanabilmelerini ve kazanca dönüştürebilmelerini sağlamaktır. Bu noktada sektörün ihtiyacı olan yetişmiş, nitelikli ara eleman oluşumuna destek verirken, kursiyerlere de iş imkanı sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Altepe, BEKSİAD ile işbirliğiyle açılacak kurslarda, BUSMEK tarafından düz dikiş makinecilerden, overlok ve kadın giyimi dekupaj gibi eğitimlerin verileceğini belirtti. Bu sayede hem sektörün ihtiyacının giderileceğini hem de kursiyerlerin meslek sahibi olacağını vurgulayan Altepe, projeyi önemseyen BEKSİAD'ı tebrik etti. Altepe, kursiyerlerin, Erikli'de BUSMEK tarafından hizmet verecek olan kursa katılabileceklerini ifade etti.
BEKSİAD Başkanı Rıdvan Güler de kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, plaket verdi. Güler, kurs binasının Büyükşehir Belediyesi, ekipmanın da BEKSİAD tarafından temin edileceği kurslarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere iş bulmaları konusunda gereken desteği vereceklerine işaret etti.
(MŞ)

01.02.2013 11:35:25 TSI

Editör: Wan Haber