VASİAD Genel Sekreteri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Diyarbakır’da son zamanlarda ölümle sonuçlanan olayların yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Önce HDP mitinginde yaşanan bombalama ardından İHYA-DER Başkanına yapılan saldırıları kınıyoruz. Her iki olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Önce Diyarbakır’daki miting alanında binlerce insanın bulunduğu sırada adeta katliam yaşatma amacı ile yapılan bombalı saldırı, ardından İHYA-DER başkanının hayatını kaybettiği saldırı açıkça göstermiştir ki bölgede kaos ortamı yaşatmak ve insan ölümlerinin artmasına zemin hazırlama amacı güdülmektedir. Olayların ardından özellikle siyasi partilerin yapmış oldukları sükûnet çağrıları son derece önemlidir ve bu çağrılara her kesimden destek verilmesi gereğine inanıyoruz. Bölge insanın yıllardır çektiği acı ve ızdırapların son bulması gereğini hepimizin artık daha sesli bir şekilde dile getirmesi gerekmektedir. Son olaylar açıkça göstermiştir ki bölgede huzur ve güven ortamının bozulmasına yönelik karanlık güçlerin her zamana ki gibi devreye girdiğini üzülerek izlemekteyiz” denildi.

Devletin biran önce her iki olayın sorumlularını bulmalarını bekledikleri belirtilen açıklamanın devamında ise, “Artık faili meçhul hiçbir olay kalmamalı ve bu tür olayların üzeri örtülmemelidir. Aksi halde insanımızın huzuruna ve canına kastedenlere cesaret verilecektir.

Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalalar diler yakınlarına sabır diliyoruz. Tüm toplumumuzu daha sakin düşünmeye ve tahriklere kapılmadan sükûnete davet ediyoruz. Devletin bir an önce sorumluları bulmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Wan Haber