Muş'un Varto ilçesinde düzenlenen okuma-yazma kurslarına katılan yaşlı kadınlar, öğrenme azimleriyle herkese örnek oluyor.
Varto Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilçe merkezi ve köylerdeki 42 okulda devam eden kurslara, aralarında yaşlıların da bulunduğu 236 kursiyer katılıyor. Cumhuriyet Orta Okulu'ndaki kursa Suphiye Mutlu (57), Hanım Karakaş (50) ve Zabite Tepe (56) de katılıyor. Kursiyer Suphiye Mutlu, daha önce kalem tutmayı bilmediğini, ancak kurs sayesinde okuryazar olduğunu söyledi.
Hanım Karakaş ise, okuma-yazma bilmediğini ifade ederek, "Annem babam beni okula göndermedikleri için onlarla çok kavga ediyordum, ama şimdi okuma-yazma biliyorum. Bir yere gidince, nereye gittiğimi okuyarak anlıyorum. Bu kursu, okuma-yazma bilmeyen herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Kursu ziyaret eden Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yaşlarına rağmen okuma-yazma öğrenmeye çalışan kursiyerleri gayretlerinden dolayı kutladı. Faaliyetler hakkında bilgi alan Kaymakam Şahin, kadınlarla bir süre sohbet etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kurslara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alan taramasında tespit edilen okuma-yazma bilmeyen vatandaşların eğitime katılımının sağlandığını kaydetti. Çalışmayla ilçedeki okuryazarlık oranının yükseldiğini anlatan Tatlı, özellikle kadınların kursa ilgi gösterdiğini belirterek, yaşlı kadınların da okuma-yazma öğrenmesinin kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi. Tatlı, "Ulaşmadığımız, erişmediğimiz hiçbir birey kalmayacak. Özellikle okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik, gerekirse bir bireye bir öğretmen görevlendirerek okuryazar olmasını sağlayacağız. Arzumuz, kadınların çocuklarına yardımcı olabilecek düzeyde olmaları, ama bugün çocuklarımız babaannelerine, anneannelerine veya annelerine yardımcı olmaya çalışacak" dedi.
(FÇ-MSA-Y)

04.01.2013 15:43:16 TSI

Editör: Wan Haber