Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, Varto ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şehmus Sinecem, Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sadettin Taşkesen, kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, koordinatörlüklerinin şartlı olarak yetki devrine dahil edildiğini açıkladı. Turan, "İstenen kriterleri başarıyla yerine getirdik ve Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan denetimleri başarıyla geçtik. Böylece ulusal ve kurumsal kimliğimizi kazandık. AB'nin yetki devri için 22 ilin 9'unda denetim tamamlandı. Bizim de içinde bulunduğumuz 13 ildeyse, mayıs ayına kadar denetim yapılamayacağı bildirildi. Bunun üzerine kurumumuz üst düzeyde görüşmeler başlatarak, toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda denetim yapılamayan illerin, yetki devri sürecine şartlı olarak kabul edilecekleri kararlaştırıldı. Bunun üzerine şubat ayı itibariyle başvuru çağrılarına çıkabileceğiz" dedi.
Kaymakam Şahin de, TKDK'nın çok önemli bir kurum olduğunu ve Varto ilçesinin kalkınması için çok önemli çalışmalar yapacağından şüphelerinin olmadığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardında uzman kişiler tarafından bir sunum yapıldı.
(FÇ-MSA-Y)

04.02.2013 16:40:35 TSI

Editör: Wan Haber