Kobani’deki IŞİD işgalini ve bu işgale Türkiye’nin sessiz kalmasını protesto eden Varto halkına karşı polis ekipleri devreye sokuldu.


Halk ile polisler arasında çatışmaların şiddeti artarken Bestanuce’nin iddiasına göre Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan eczanelerin bulunduğu noktada kitlenin üzerine polis ateş açtı, Hakan Buksur’u başından vurularak ölümüne sebep oldu.

Panzerden açılan ateş sonucu feci şekilde olay yerinde hayatını kaybeden Buksur’un cenazesi bölge halkı tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, ilçede olaylar şiddetlenerek devam ediyor.

CENAZE İLE 2 YARALI MUŞ’A GETİRİLDİ
Muş’un Varto İlçesi’nde, Suriye’nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto etmek için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle ölen 25 yaşındaki Hakan Buksur’un cenazesi ile yaralanan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl ile 19 yaşındaki Diyar Barut, Muş Devlet Hastanesine getirildi.

Devlet Hastanesine getirilen yaralılardan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl’ün başından Diyar Barut’un ise burnundan gaz fişeği kapsülünden yaralandığı rapora yazıldı. Yaralıların tedavisi devam ederken, Hakan Buksur’un cenazesine de otopsi yapıldı. Ön otopsi sonucuyla ilgili bir bilgi edinilemedi. (ZETE)

Editör: Wan Haber