Muş'un Varto ilçesinde yetişkinler için açılan okuma yazma kursu devam ederken, yaşları hayli ilerlemiş kadınların azmi görenleri şaşırtıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avci, Halk Eğitim Müdürü Gıyasettin Aydemir ile Şube Müdürü A.Nasır Sever, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yetişkinler için açılan okuma yazma kursunu denetledi. Hiç okuma yazma bilmeyen 11 bayanın katıldığı kurstaki çalışmalarla ilgili bilgi alan, yaşları ilerlemesine rağmen azimle eğitimlerini sürdürenleri kutlayan Basri Avci, "Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Son derece duygulandım. Ne mutlu bize ki, sizin gibi annelerimiz, bacılarımız var. Sizin burada olmanız son derece bizi mutlu etti. İnsanımızı, annemizi, bacımızı, bir alanda görmek, onları okuyor, yazıyor olarak görmek gerçekten son derece önemli. Bizim insanlarımızın eğitim kalitesi ne kadar artarsa, toplumumuzun bakış açısı değişir. İnsanımızın eğitime katkısı bununla artar. Onun için annelerimizin, bacılarımızın eğitimden yaralanmalarını, okumaları ve yazmalarını çok büyük bir oranda önemsiyoruz. Katılımlarının kalıcı olmasını istiyoruz" dedi.
YAŞLI KADINLAR "OKUMANIN YAŞI YOKTUR"
İlçenin Kültür mahallesinden okuma yazma kursuna gelen 56 yaşındaki Suphiye Mutlu ise, okuma yazma bilmediği için kursa geldiğini, bu durumun kendisine bir yük olduğunu söyleyerek, "Okumanın yaşı yoktur. Şimdilik verilen yazıyı okuyabildiği için çok mutluyum. Kurs süresi kısa olduğu için uzatılmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kursiyerlerin taleplerini dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avci, okumaları için kursiyerlere kitap göndereceği sözünü verdi.
(FÇ-MET-Y)

25.12.2012 15:39:56 TSI

Editör: Wan Haber