Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı tarafından, ilçedeki bin öğrenciye giyim yardımı yapıldı.
Varto Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadı. Daha önce ilçe merkezinin çeşitli okullarında tespiti yapılan bin ihtiyaç sahibi öğrenciye ayakkabı, mont yardımı yapıldı. Hürriyet Orta Okulu ve Cumhuriyet Orta Okulu'ndaki yardım dağıtımına katılan Kaymakam Tahir Şahin, öğrencileri kendi elleriyle giydirdi. Öğrencilerin zor şartlar altında eğitimlerini sürdürdüklerini belirten Kaymakam Şahin, bu öğrencilere destek olacaklarını söyledi. İlk etapta tespit edilen ihtiyaç sahibi orta öğretim öğrencilerine giyim yardımı yaptıklarını ifade eden Kaymakam Şahin, "İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaşla yaptığımız görüşmeler sonucunda orta öğretime devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 2 parçadan oluşan mont ve bot giysi yardımı yapıldı. Yardım paketleri öğrencilerin isimleri yazılarak gönderilmiş. Biz poşet içinde hazır gelen giyim malzemelerini dağıtıyoruz. Öğrencilere bundan sonra da gerekli yardımı dağıtacağız" dedi.
Yardım dağıtımında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Şahin, hayatta eğitimin hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydetti. Öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra ailelerine de yardımcı olabileceklerini vurgulayan Şahin ; "Mağdur olan, eğitime ve öğretime devam eden öğrencilere devletimiz yardım ediyor. Bizim sizlerden beklentilerimiz çok çalışmanızdır. Biz sizin her türlü ihtiyacınızı karşılarız" dedi.
Varto Hürriyet Ortaokulu 5/A sınıfına giden Özlem Bingöl adlı öğrenci ise, "Bize yapılan bu yardımdan dolayı artık ayaklarımız ve vücudumuz sıcak kalacaktır. Bize yardımda bulunanlara ve kaymakam beye teşekkür ederim" dedi.
Yapılan giyim yardımı dağıtım törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Avci, Şube Müdürü Abdulnasır Sever ile okul Müdürleri ve öğretmenler de katıldı.
(FÇ-MET-Y)

03.01.2013 17:35:40 TSI

Editör: Wan Haber