Muş'un Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitim gören iki öğrenci, ülke genelinde yapılan Başarı Değerlendirme Sınavı'nda (BDS) Türkiye birincileri oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ülke genelinde yapılan BDS' nde 500 tam puan alan Varto YİBO 3. sınıf öğrencileri Siyadar Bingöl ve Songül Meşe, Türkiye birincileri olarak büyük bir başarıya imza attılar.
Öğrencilerin BDS' deki başarısını tebrik eden Varto YİBO Müdürü Mehmet Sever, 3, 4, 7 ve 8. sınıflarda da bazı öğrencilerinin dereceye girdiğini belirtti. Öğrencilerin başarılı olması için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ettiklerini ifade eden Sever, "Öğrencilerimiz arasında sıkı bir dayanışma ve ders çalışma isteği var. Bunun yanında öğretmenlerimiz de öğrencilerimizin daha da başarılı olması için büyük fedakarlık gösteriyor. Dolayısıyla buda başarıya yansıyor. Ben tüm öğrencilerimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Sever, MEB tarafından Türkiye genelinde yapılan BDS 'de dereceye giren öğrencilere okul idaresi olarak çeşitli hediyelerin verildiğini de sözlerine ekledi.
(FÇ-Yİ-Y)

24.01.2013 14:43:57 TSI

Editör: Wan Haber