Muş'un Varto ilçesi esnafı Fransa'nın Paris şehrinde öldürülen 3 PKK'lı için kepenk kapatma eylemi yaparken, Varto Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı olayı basın açıklaması ile protesto etti.
Parti binası önünde bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Gülşen Çelebi ile Belediye ve İl Genel meclisi üyelerinin de bulunduğu kalabalık, sloganlar eşliğinde Eski Belediye İşhanı önüne kadar yürüyüş yaptı. Daha sonra basın açıklamasını okuyan Barış ve Demokrasi Partisi İlçe Başkanı Gıyasettin Altın, "Bu katliamı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Biz Kürt halkı olarak o üç arkadaşımızı da sonsuza dek yüreğimizde özgürlük şehitleri olarak anacağız ve beynimize yazacağız. Özellikle müzakerenin tartışmaya başladığı, Kürt sorunun çözümü için demokratik tartışmanın yapıldığı böyle bir süreci böylesi eylemlerle çetelerin sabote etmeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz ama hiçbir Kürt bu katliama sıradan basit yaklaşmamalıdır. Biz Kürtler, halkların kardeşliğine ve barışa, Türkiye gerçek anlamı ile demokrasiye kavuşuncaya kadar bu mücadelemizi yürüteceğiz. Bunların alçak tahriklerine de gelmeyeceğiz ama kuzu gibi de boynumuzu eğmeyeceğiz" dedi.
Güvenlik önlemleri altında yapılan eylem, 5 dakikalık oturma eyleminin ardında sona erdi. Esnaf daha sonra kepenklerini açtı.
(FÇ-MET-Y)

11.01.2013 18:06:19 TSI

Editör: Wan Haber