Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep kentine "varil bombalarıyla" düzenlediği saldırılarda, 12'si kadın 53 kişi öldü. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep kentinde muhaliflerin kontolündeki Arik el-Bab, Bab Neyrab, Sukeri bölgesi ile Meysere Mahallesi'nde pazar yerini "varil bombalarıyla" vurması sonucu, 1'i çocuk, 12'si kadın 53 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi. 

Aktivistler, varil bombalı saldırılarda onlarca evin yıkıldığına ve hasar gördüğüne dikkati çekerek, "Saldırılan bölgelerde halk, enkaz altındaki ölü ve yaralıları kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalışıyor. Onlarca yaralı enkazdan çıkarılarak sahra hastanelerine kaldırıldı" dedi. 

Hava saldırıları dolayısıyla halkın Halep'i terk etmeye çalıştığını dile getiren aktivistler, "Esed güçleri her gün kente 20 ila 30 varil bombası atıyor. Sivil yerleşim birimleri yerle bir olmuş vaziyette, birçok bölge harabeye döndü" ifadelerini kullandı. 

Şam'ın Dareyya bölgesine 12 varil bombası 

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), orduya ait helikopterlerin başkent Şam'ın Dareya bölgesine sabahtan bu yana 12 varil bombası attığını, saldırıda ölen ve yaralanların olduğunu duyurdu. 

LCC, saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü, bölgede sivil halkın insani felaket yaşadığını aktardı. Haberaktuel

Editör: Wan Haber