Burhan Ergin-Wan Haber

Van Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan kongreye Vanlı İşadamı Zahir Kandaşoğlu, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Van Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ve çok sayıda davetli katıldı.

İHD Başkanı Murat Melet, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul,  İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz ve spor hocası Aynur Balkan Türkmenoğlu kongreye divan üyeliği yaptı.

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından tek liste halinde yapılan seçimde Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanı Öner Yiğit ve Remziye Eşin oldu.

Toplantı sonunda söz alan Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanı Öner Yiğit, takım için her zaman elini taşın altına koyacağını belirterek, “Bu kentte spor için her zaman umutlu davrandık. Belki biri elini taşın altına koyar ve Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig görmüş takıma sahip çıkılır diye umut ettik. Yazılı ve görsel olarak çok eleştiriler geldi. Belediye elini çeksin, belediye yapmasın diyen birçok kesim gördük. Takıma maddi ve manevi katkının sunulması için çok iyi bir komisyon kuruldu. Komisyon kentin bütün dinamiklerine gitti ama maalesef bu konuda Belediye Vanspor’umuza sahip çıkacak birileri çıkmadı. Tekrardan belediyemizde bir yönetim kurulu oluşması için çalışmalar başlatıldı. Ağır ve zor bir görev, biz bütün yönetimimizle sorumluluğumuzun farkındayız. Ancak biz hiçbir zaman görevden kaçmayacağız. Bu takım için her zaman elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

Van’da dinamiklerin takıma sahip çıkmadığını ifade eden Yiğit, “Van Büyükşehir Belediyespor vurgusunu yapmamız gerekiyor. Van Büyükşehir Belediyesi olmazsa bu kentte sporunda olmayacağını anladık. Van Büyükşehir Belediyespor sadece bir futbol takımı değildir. Bu kentin sosyal dokularına dokunan, sportif faaliyetlerini yürüten bir alan olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

5-215.jpg

YİĞİT: “KENTİMİZDE BİR TANE STADYUM YOK”

Van’da yaşanan depremden sonra mevcut stadın hasarlı olduğu ve hükümet tarafından stadyum yapılmadığını eleştiren Öner Yiğit, “Kentimiz 2 ağır depremden sonra bir stadyum yapılmamış ise bu kentin dinamikleri ve mevcut Hükümetin ayıbıdır. Halen bu kentte bir tane stadyum yoksa bunun ağır eleştirileri yapılmalıdır. Spor kamuoyu aslında bu eleştirileri yapmalıdır. Bugün Samsun ilinde 19 tane spor kompleksi yapılırken, 1 milyon 71 bin nüfusu olan bir kentte halen bir stadyum yok. Taraftarın keyifle maç izleyebilecekleri bir tribün yok. Bu kentte birlikte çalışma temposunu nasıl yürütebileceğimizi, nasıl başarılı olabileceğimizi gerek spor kamuoyu, gerek diğer dinamiklerimizle birlikte bir çalışma yürütmeliyiz. Muhakkak ki eksiklerimiz olacaktır ama biz istiyoruz ki eksiklerimizi gerek basın, gerek kamuoyundaki sosyal ve diğer arkadaşlarımızın destek sunmasıyla bu sorun aşılacaktır diye düşünüyorum. Şuan kulübümüzün bulunduğu yer pek iç açıcı değil ama biz bu zor günde elimizi taşın altına koyup çalışmalarımıza başlayacağız. Umut ediyorum başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Vanlı İş Adamı Zahir Kandaşoğlu ise, Vanlıların takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Aslında bugün rengi ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin Vanspor’un yanında olması lazım. Tabi ki yaşamın içinde her türlü sorunlar oluyor. Bölgemizde şu an ciddi bir sorun var. 30 yıldan beri süren bir Kürt sorunu var ve bundan dolayı ciddi sorunlar yaşamaktayız. Ama ne olursa olsun inşallah bu sorunda çözülecektir. Umut ederim ki yakın zamanda ülkemize barış gelsin” dedi.

3-422.jpg

KANDAŞOĞLU: VAN’DA STADYUM YOKSA SORUMLUSU MİLLETVEKİLLERİDİR

Van’da stadyumun olmamasının tek sorumlusu Ankara’ya giden milletvekilleri olduğunu kaydeden Kandaşoğlu, “Şu an koskocaman büyükşehir olmuş Van’ımızda bir tane stadyum yok. Bu ayıp kesinlikle bizim değil. Van’dan seçilip Ankara’ya giden siyasetçilerin ayıbıdır. Bence bu ayıp onlara yeter. Ben olsaydım 24 saat içinde Mecliste eylem yapıp bu memleketin stadyumunu yapacaktım. Bu ilin stadyumu sadece bu ile de hizmet etmeyecektir. Doğu Anadolu Bölgesine önderlik eden, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomisine yön veren ve bölge adına hizmet eden bir stadyum olmalıdır. Van’ımıza büyük takımlar gelip kamp yapmak istiyor. Özellikle yaz aylarında Van’a gelmeyi çok istiyorlar.  Ama maalesef Van’da böyle bir tesis yok. Bunların tek sorumlusu Van’dan seçilip Ankara’ya giden milletvekilleridir” şeklinde sözlerine son verdi. 

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN YENİ YÖNETİMİ ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ

ASİL
Öner Yiğit
Remziye Eşin
Sertaç Kartal
Osman Acar
Bekir Güneş
Cengiz Aras
Özer Özbulak 
Yahya Doğaç
Emrah Borazan 
Özdemir Örnek

DENETİM KURULU
Cengiz Tekiner
Melik Çetin
Veysel Kaya

DİSİPLİN KURULU
Aynur Baykal Türkmenoğlu
Emin Tuğrul
Murat Melet

 

Editör: Wan Haber