Geçtiğimiz gün olağan üstü kongreyle göreve seçilen Van Büyükşehir Belediyespor’un yeni yönetimi ildeki gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Eş Başkan Öner Yiğit, takımın daha iyi yerlere gelmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Burhan Ergin-Wan Haber

Kocaeli Dostluk Parkında gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyspor’un yeni yönetimi hedeflerini açıkladı. Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanları Öner Yiğit, Remziye Eşin, Teknik Direktör Zeki Yılmaz ve Basın Sözcüsü Bekir Güneş’in katıldığı toplantıda takımın sorunları görüşüldü.

Kahvaltı sonrası ilk söz alan Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanı Öner Yiğit, takımın belediye bünyesinde çıkması için Van’ın dinamiklerine gittiklerini ancak kimsenin katkı sunmadığını belirterek, “Bildiğiniz üzere Cumartesi günü kongremizi gerçekleştirdik.  Kongremizde aslında Van’ın bütün dinamiklerini oluşturan bir yönetim oluşturmak istiyorduk. Bunun için hatta bir komisyon kuruldu ve kentin bütün dinamiklerine gidildi. Van Büyükşehir Belediyespor’un artık belediye eliyle değil, Vanlı işadamları olsun, spordan anlayan kesimlerle hep birlikte bir yönetim oluşturmak istedik. Ama maalesef ortaya çıkan sonuç tekrardan Van Büyükşehir Belediyespor eliyle yürüyecek. Eş Başkanlarımız gerek Sayın Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile yapılan görüşmelerde tekrardan bu sürece dâhil olmamız ifade edildi. Bizlerde Van Büyükşehir Belediyespor’u özellikle bütün spor alanlarında daha iyi yerlere getirmemiz için çaba sarf edeceğiz. Van Büyükşehir Belediyespor’a sadece futbol takımı olarak bakmak doğru değil. Gerçekten kadın futbol takımımız son yıllarda önemli başarılara imza attı. Kadın futbol takımımız şuan bölgede 2. ligde mücadele ediyor. Erkek futbol takımımız şuan ortalarda mücadele ediyor. Amacımız ligde kalmak ve kurumsallaştıktan sonra ne yapabiliriz? Görüş alışverişinde bulunarak bu süreci götüreceğiz. İnşallah takım için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra her ayın ilk haftası Van Büyükşehir Belediyespor’un gelir ve giderini kamuoyuyla paylaşacağız. Gönül isterdi transfer dönemi bitmeden 1-2 tane daha eksik yere transfer yapalım ama ne yazık ki çaldığımız bütün kapılar yüzümüze kapandı. Bugün bir deplasman takımın gideri 27 bin TL’dir. Bunun yüzde 30’unu TFF karşılıyor. Yüzde 70’inide Van Büyükşehir Belediyesi karşılıyor” dedi.


YİĞİT: VAN’A STADYUMUN YAPILMASI İÇİN ORTAK HAREKET EDELİM

Van Atatürk Şehir Stadyumunun depremden sonra hasarlı olduğunu ifade eden Öner Yiğit, Van’a yeni bir stadyumun yapılması için herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizim stadyum için ciddi ve ortak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor. Kamuoyuyla birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu kente bir stadyum yapılması gerekiyor ve herkesin de üzerine düşeni yapması lazım. Bu haftaki maçta taraftarlarla birlikte izledik. İnanın çok üzüldük. Portatif tribünü her an çökebilir ve düşünün taraftarlar o şekilde maç izliyor. Dolayısıyla Van’ın bir stadyuma kavuşması için hepimizin kenetlenmesi gerekiyor. Basın olmadan stadyumun gündeme geleceğine inanmıyorum. Basının bu konuda bizlere çok yardımcı olması gerekiyor. Stadyum konusunu özellikle Van Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç beyle de görüştüm. İşte bunun bütçesi yok nasıl halledeceksiniz. Oda yedek bütçeden halledeceklerini ifade ettiler” ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanı Öner Yiğit, deplasman maçlarında taraftarların kendilerini ırkçı sloganlarla hakaret ettiğini de belirterek, “Herkes bizim spora siyaset bulaştırdığımız ifade ediyor ama inanan deplasman maçlarında bize öyle hakaretler yapılıyor ki kime çıkıp tepki göstermiyor. Bergama maçında sahaya bıçak atıldı ve biz bıçağı gözlemciye verip tutanak tutmasını istedik ama gördük ki hiçbir şey yapılmamış ama Van’da en ufak bir şey olduğunda bizim sahamızı kapatıyorlar. Bu olayların önüne geçecek olan TFF’dir. İnşallah bu konuda çözüm bulur” şeklinde konuştu.


YILMAZ: TAKIM İÇİN GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK
Daha sonra söz alan Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Zeki Yılmaz, Çatalcaspor maçını değerlendirerek karşılaşmada üstün taraf olduklarını belirterek, “Çatalcaspor karşısında üstün oynayan tara bizdik ama maç beraberlikle sonuçlandı. Bu hafta Çine Madranspor deplasmanına gidiyoruz. Amacımız puan veya puanlarla dönmek bunun için gövdemizi taşın altına koyduk. Bugün hazırlıklara başlıyoruz” dedi.

Toplantı daha sonra sona erdi.

 

Editör: Wan Haber