TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 12 haftalık maraton geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 5 haftalık bir maraton kaldı.


Geride kalan 12 haftalık maratona bakıldığında Zirve ve Play Off potasında açık bir kopma yok. Zirve mücadelesi veren takımlar hem Şampiyonluk hem de Play Off potasında kopmamak için kendi sahalarında kazanma deplasmanda ise ne koparsam kar mücadelesini veriyorlar.

 

Grupta yaklaşık olarak 7 takımın zirve ve Play Off mücadelesi aynen devam ediyor. 3 Puanlık sistemde kazanan takımlar zirveye bir adım daha yaklaşırken, kaybeden takımlar ise zirveden uzaklaşıyor.

 

Ligin 7. Haftasında liderlik koltuğunu Vanspor’dan devre alan Tuzlaspor, 5 haftadır liderliğini sürdürmeye devam ediyor. 27 Puanla liderliğini sürdüren Tuzlaspor’u 6 takım takip ediyor. Hal böyle olunca Tuzlaspor liderliğini kaptırmamak için içeride ve deplasmanda kıyasıya bir mücadele veriyor. Ligin 12. Hafta maçlarında Tuzlaspor. Kırşehir ve Bandırmaspor’un yaşadığı puan kayıpları Ankara Demirspor’a yaradı. Sahasında kazanan Ankara Demirspor grupta 2. sıraya yerleşti.

Geride kalan 12 haftalık maraton sonunda, grupta en fazla galibiyeti olan 2 takım Tuzla ve Ankara Demirspor olurken, Bandırmaspor mağlubiyeti olmayan, Kardemir Karabükspor ise en çok mağlubiyet alan takım oldu.  


Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir ve Kastamonu takımları yakaladıkları istikrarlı çıkışları bu hafta yaşadıkları kayıpla noktalarken, son sıralarda yer alan Sakaryaspor, son 3 haftada aldığı 3 galibiyetle orta sıralarda doğru çıkışı gözlerden kaçmadı. Bu tabloya bakıldığında grupta her takımın her takımdan rahatça puan alabileceğini açıkça görmekteyiz.

İlk devrenin son 5 haftasında Zirve ve Play Off potasında yer alan takımlar ilk 5’de kalmanın mücadelesini verecekler. Zirvede yer alan takımların puan kayıpları, orta sıralarda yer alan takımların puan almalarıyla zirve yeni ortaklarla tanışıyor. Ama şu bir gerçekti Tuzlaspor her ne kadar 27 puanla lider görünse de Şampiyonluk yarışı, Tuzla, Bandırma, Vanspor takımları arasında yaşanacak.

 

Bu 3 takım son 5 hafta maçlarında zirvede kalmak için mücadele edecek ama ligin 2. Devresinde Şampiyonluk için kıran kırana bir mücadele içinde olacaklar. Grupta şu an itibariyle kopma yok. Bu ilk devrenin sonuna kadar devam edecek. Ama ligin 2. Devresinin ortalarına doğru artık kopmalar yavaş yavaş kendini gösterecek.

 

İlk devrenin bitimine 5 hafta kala puan durumlarına ve oynadıkları maçlara bakıldığında, küme düşme potasında yer alan Elazığ, Karabük ve Niğde takımlarının ligde tutunmaları zor görünüyor. Bu 3 takımın son 5 haftada alacağı puanlar ve ligin devresi için yapacakları transferler atacağı adımlar ligde kalmaları açısından önemli.


Ligin 13. Hafta karşılaşmaları bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. 13. Hafta maçlarına bakıldığında 2 kritik karşılaşma var. Lider Tuzlaspor sahasında takipçisi Ankara Demirspor’u konuk ederken, Kastamonuspor ise Vanspor’u konuk edecek.  Zirvede yer alan takımların birbirleriyle mücadele edeceği 13. Hafta maçları sonunda zirvede dengeleri değiştireceğinin sinyallerini görülmekte.

 

Ligin 13. Haftasında ilk karşılaşma Cumartesi, son 8 karşılaşma ise Pazar günü oynanacak. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber