Alınan kötü sonuçlardan dolayı Van Büyükşehir Belediyespor’da Teknik Direktör görevinden istifa eden Tarık Daşgün’ün yerine Kastamonuspor 1966 maçına yardımcı antrenörlerle çıkan Van Büyükşehir Belediyespor son dönemlerin en ağır yenilgisini aldı. 2009 yılına kadar futboldaki hedeflerini yüksek tutup 1. Lig’in kapısından dönen Vanspor’a ne olduysa 2009 yerel seçimleri sonrası oldu. DTP’li Bekir Kaya’nın belediye seçimlerini kazanıp kulübü devir almasıyla başlayan kötü gidişat aradan 6 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen daha da kötüye gidiyor. Başkan Kaya ve ekibi 2. Lig’den devraldıkları takımın önce 3. Lige düşmesini ve bu ligde çırpınmasını sadece izlemekle yetiniyor. Futboldan anlamayan kişileri sırf ideolojilerinden dolayı kulübün başına getirip Van’ı ligdeki tüm spor takımlarına güldürmeyi başaran Kaya ve ekibine tepkiler büyüyor.

SPOR BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL!
Van’ın büyükşehir statüsüne geçtikten sonra spora yönelik büyük beklentiler içine giren Vanlılar, bu beklentiler karşısında umduklarını bulamadı. Büyükşehir belediyesinin geçen yılki bütçenin yarısını Vanspor’a vermesiyle başlayan tepkiler, takımın kötü gidişatıyla birlikte büyüdü. Futboldan anlamayan kişilerin Vanspor’u yönettiğini iddia eden taraftarlar, Van Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine ve eş başkanların şahsiyetlerine karşı edecek laflarının olmadıklarını belirterek sportif anlamda belediyenin oldukça zayıf ve pasif olduğunu söyledi. Vanspor’u belediyenin yönetemediğini ve her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirten taraftarlar Vanspor’un yenilgi serinin devamındansa ligden çekilmesini veya satılmasını istedi.

TARAFTAR İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ!
Van Büyükşehir Belediyespor’un son sezonlardaki kötü gidişatına bu güne kadar ses çıkarmayan taraftarlar, Vanspor’un Kastamonuspor’dan aldığı ağır galibiyet sonrası isyan bayrağını çekti. Sosyal medya üzerinden de çok ağır eleştirilerde bulunan taraftarlar bu güne kadar hep sabrettiklerini ve artık dayanacak ve sabredecek güçlerinin kalmadığını söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’dan gereğinin yapılmasını isteyen taraftarlar Vanspor’un artık belediyeden bağımsız bir kulüp olarak yola devam etmesini istedi.

HAFTALARDIR YÜZÜMÜZ GÜLMÜYOR!
Son 5 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Van Büyükşehir Belediyespor aldığı bu mağlubiyetle 15. sıraya geriledi. Oynadığı futbolla güven vermeyen Van Büyükşehir Belediyespor taraftarını bir kez daha hüsrana uğrattı.

Puan kaybetmeye devam eden kırmızı-siyahlılar ligde çıktığı son beş maçtan puan çıkaramadı. Lidere farklı mağlup olan kırmızı-siyahlı futbolcuların beceriksizliği Kastamanuspor 1966 maçınada yansıdı.

Van Büyükşehir Belediyespor yardımcı antrenör sorumluluğunda sahaya: Selçuk Aslan, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Havar Acar, Halil İbrahim Yazğılı, Abdullah Temircan, Murat Berge, Ali Kurt, Ömer Yıldız ve Burak Koyuncu onbiri ile çıktı.

Kastamonuspor 1966  Ahmet Duman teknik sorumluluğunda sahaya: Eray Çalışkan, Müslüm Aydoğan, Cabir Coşar, Yaşar Çetin, Osman Alptekin, Hüseyin Bak, Fatih Selimhan Solmaz, Taner Sarı, Salih Uzun, Uğur Yanıkdemir ve Batuhan Er onbiri ile çıktı.

Burak Cem Tahiroğlu, İrfan Genç, Âdem Şahan ve Sevgi Günel hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma Kastamonu Gazi Stadyumu’nda oynandı.

Kastamonuspor 1966 maça hızlı ve etkili başladı. Maçın henüz 3. dakikasında Kastamonuspor 1966 1-0 öne geçmeyi başardı. Gelişen Kastamonuspor 1966 atağında topla buluşan Yaşar Çetin ağları havalandırarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.
25. dakikada Kastamonuspor 1966 durumu 2-0 yaptı. Gelişen Kastamonuspor 1966 atağında Salim Uzun topu ağlarla buluşturarak takımı 2-0 öne geçiren golü kaydetti.
37. dakikada Kastamonuspor 1966 farkı 3’e çıkardı. Gelişen Kastamonuspor 1966 atağında cezaalanı içinde topla buluşan Uğur Yanıkdemir ağları havalandırdı ve takımı 3-0 öne geçiren gölü ağlarla buluşturdu.

40. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor durumu 3-1 yaptı. Van Büyükşehir Belediyespor’un kullandığı serbest vuruşta Yaşar Çetin topu kendi ağlarına gönderinde durum 3-1 oldu.

45. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Havar Acar sarı kart gördü.
İlkyarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Kastamonuspor 1966 soyunma odasına 3-1 öne gitmeyi başardı.

İkinci yarının hemen başında Van Büyükşehir Belediyespor’da Halil İbrahim Yazğılı yerini Baran Basut’a bıraktı.

47. dakikada Kastamonuspor 1966 farkı tekrar 3’e çıkardı. İkinci yarıya etkili ve hızlı başlayan Kastamonuspor 1966 47. Dakikada durumu 4-1 yaptı. Gelişen Kastamonuspor 1966 atağında topla buluşan Uğur Yanıkdemir fileleri bir kez daha havalandırarak kendisinin 2 tamının ise 4’ncü golünü kaydetmeyi başardı.

57. dakikada Kastamonuspor 1966’da Osman Alptekin sarı kart gördü.

68. dakikada Kastamonuspor 1966 durumu 5-1 yaptı. Gelişen Kastamonuspor 1966 atağında topla buluşan Yaşar Çetin kedisinin 2 takımının ise 5’nci golünü kaydetmeyi başardı. Yaşar Çetin 3. Dakikada rakip kaleye, 40. Dakikada ise kendi kalesine bir gol atmıştı.

70. dakikada Kastamonuspor 1966’d Cabir Coşar yerini Fatih Özçelik’e bıraktı.

71. dakikada Kastamonuspor 1966’da Salim Uzun yerini Uğur Çelik’e bıraktı. Aynı dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da ise Ömer Yıldız yerini Hamza Tekin’e bıraktı.

73. dakikada Kastamonuspor 1966’da Taner Arı yerini Furkan Öcal’a bıraktı.

79. dakikada Kastamonuspor 1966 durumu 6-1 yaptı. Gelişen Kastamonuspor 1966 atağında topla buluşan Batuhan Er topu ağlarla buluşturdu ve takımını 6-1 öne geçiren gölü kaydetmeyi başardı.

84. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt yerini Sinan Ek’e bıraktı. Aynı dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Abdullah Temircan sarı kart gördü.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Kastamonuspor 1966 sahadan 6-1 gibi farklı bir galibiyetle ayrılmayı başardı. Van Büyükşehir Belediyespor hafta sonu Gölcükspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

Editör: Wan Haber