Wan Haber Merkezi

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor acil destek bekliyor. Kulüp tarafından yapılan açıklamada Vanspor’un bulunduğu konuma yakışmadığını ve Vanlıların destek vererek takımı çok daha iyi yerlere getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Van Büyükşehir Belediyespor yaptığı yazılı açıklamada; “Van Büyükşehir Belediyespor kulübü, sportif kulüp olmasının yanı sıra bugün astronomik transfer ve yatırım harcanması yapmadığı, milyon dolarlarla ifade edilen bütçenin olmadığı ama ekonomik bir kulüp olarak faaliyet gösterdiği ortadır.

Tüm bu gelişmeler kulübü artan borç yükü altında bırakmakta ve bu borçlardan kurtulabilmek içinde kulübü yeni alternatif kaynak arayışlarına itmektedir. Bu çalışmada, kulübün profesyonel yönetim anlayışı, kurumsal bir yapıya kavuşturulması ve yeni finans kaynakları elde edebilmek adına ve alternatif bir yöntem olarak değerli halkımızın da yapacakları katkılar ile kulübün içinde bulunmuş olduğu borçlardan kurtarıp ve en önemlisi Van halkına yakışan bir lig de mücadele edebileceği kanaatindeyiz. Tarafımızca Halk ile birleşen spor kulüpleri incelenerek bir karşılaştırma yapılmıştır. Sonuç olarak; halka birleşen kulüplerin elde ettikleri gelirlerle borç yüklerinden büyük ölçüde kurtuldukları, düzenli gelir kaynakları oluşturdukları, kurumsallaşma yolunda profesyonel yönetim yapıları oluşturmaya başladıkları ve sportif başarı elde ettikleri tespit edilmiştir” denildi.

“VANSPOR BULUNDUĞU KONUMA YAKIŞMIYOR”

Geçmişte Vanspor’un bölgeye yön verdiğini kaydeden Kulüp, takımın şuanda 3. Ligde mücadele etmesinin kente yakışmadığını ifade ederek, “Bu nedenler ile kulübümüzün son dönemlerde hele ki değerli Van halkına yakışmayan 3. lig de mücadele etmesi ve mücadele ettiği bir ligde de iyi bir başarı grafiği çizmediği herkesçe bilinmekte ve bizi üzdüğü kadar da tüm halkımızı da üzmektedir.  Geçmişte Kulübümüz bölge dinamizmini etkileyen bir spor faaliyetinin ötesine geçmekle kalmamış adını spor tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. 

Bizlerde takımımızın ve taraftarının yıllardan bu yana takımı sahiplenme, aidiyet duygusunu gıptayla izlemiş ve hayranlık duymuşuzdur. Bu nedenle bölgemizde her fırsatta sporun desteklenmesi hissini bize anımsatan bu kentin tarihsel dokusunun içinde başarılı bir alan yaratmak isteyen cefakar Van halkına bir sesleniştir. Şimdi Maziyi yeniden canlandırmanın ve 7 den 70 e herkesin dilinde bu kulübü onure etmenin vakti değil midir sizce” ifadelerine yer verildi. 

Van Büyükşehir Belediyespor son olarak şu ifadeleri kullandı; Son yıllarını tamamen bu kent, bu halk ve kurumsal yapısıyla nefes ve can almaya çalışılan bu kulübün hakkettiğini söylememek acizlik olur. Siz değerli sporseverler olarak bu amiyane durumu her fırsatta görmektesiniz onun için biz yönetim oluşumunu sağlayan bireyler olarak görüyor ve siyasal düşüncesi ne olursa olsun sporun toplumlara bakış açısının tamamen sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Sporu seven ve sevmeyen tüm kesimlerin bir dakika düşünmesi gereken bu alanı yarınlarımıza katkı sağlayacak hazları, başarıları şimdiden tatmaya davet ediyoruz. Bizlerde diyoruz ki bu ailemize her dokunuşunuz tebessüm olsun, bize sağlayacağınız her desteğiniz bu kentin yarınlarına umut olsun. Kamuoyuna Saygılarımızla”

Editör: Wan Haber