TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor ligdeki üçüncü galibiyetini lider Sakaryaspor’u 2-0 yenerek aldı. Nefes kesen maçta, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan Vanspor, hem ligdeki üçüncü galibiyetini aldı, hem de ligde lider Sakaryaspor'a büyük bir şok yaşattı.

Haber: Fazıl ERÜŞ - Prestij Gaz.

TFF 3. Lig 3. Grup'ta Van Büyükşehir Belediyespor’a konuk olan lider Sakaryaspor, ev sahibine 2 golle boyun eğerek bu sezonki ikinci yenilgisini aldı. Sakaryaspor bu yenilgiye rağmen haftayı 28 puanla lider olarak tamamlarken, Vanspor bir üst sıraya yükselerek rahat nefes almış oldu.

Van Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Van Büyükşehir Belediyespor; Muhammed Rıza Altıntaş, Yakup Demir, Semih Oğuz, Halil İbrahim Yazğılı, Hidayet Uca, Furkan Işıkdemir, Medeni Bingöl, Ali Kurt, İrfan İldız, Osman Yıldırgan ve Murat Berge ilk 11’i ile başladı.

Konuk takım Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ise sahaya; Cüneyt Çelik, Sertaç Eren, Burak Bekaroğu, Özgür Kedikli, Aykut Duran, Ünal Avcı, Mert Sarı, Levent Demiray, Abdülkadir Akyıldız, Gökhan Yazıcı ve Volkan Çekiç ile çıktı.

4-133.jpg

Lider Sakaryaspor, Vanspor deplasmanında ateda yıkıldı. Karakobralar, Sakaryaspor karşısında maça hızlı başladı. Vanspor- Sakaryaspor karşısında 8. dakikada Osman Yıldırgan’ın attığı mükemmel gol ile 1-0 öne geçti. Erken golü bulan Vanspor taraftar desteğini de arkasına alarak rakip kalede gol aramaya devam etti. 37. dakikaya kadar rakibe göz açtırmayan Karakobralar 38. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Medeni Bingöl kaleciyi ters köşeye yatırarak meşin yuvarlığı filelere gönderdi. Bingöl’ün attığı gol ile Sakaryaspor karşısında 2-0 öne geçen Vanspor, ilk yarıyı bu skorla tamamladı.

Maçın ikinci yarısında Van Büyükşehir Belediyespor skoru korumaya yönelik oyunu soğuturken, Sakaryaspor ise gol için zaman zaman kaleye yüklendi. Ancak ev sahibi Karakobraların katı savunma yaptığı mücadelede Sakaryaspor istediği golü bir türlü bulamadı. Maç Van Büyükşehir Belediyespor’un 2– 0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla Van Büyükşehir Belediyespor ligin 14. Haftasında üçüncü galibiyetini alarak puanını 13’e yükseltti.

3-168.jpg

Nefes kesen maçta, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan Vanspor, hem ligdeki üçüncü galibiyetini aldı, hem de ligde lider Sakaryaspor'a büyük bir şok yaşattı.

Ayrıca bu hafta Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Eş Başkanlarının yanı sıra HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav maçı protokol tribününde izledi.

1-146.jpg

2-144.jpg

Editör: Wan Haber