Ligin son sırasında bulunan Kardemir Karabükspor maçında yol kazasına uğramak istemeyen Van Spor'da çalışmalar bu ciddiyetle yapılırken, bir galibiyet serisi yakalanarak zirveye doğru bir tırmanış gerçekleştirilmek isteniyor.

19 haftalık lig periyodunda 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle yoluna devam eden Van Spor FK, bu süre içerisinde 33 puan toplayabildi. Attığı 33 gole karşılık kalesinde 18 gol gören Van Spor FK, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 5. sırada bulunuyor.

Lider durumda bulunan Ankara Demirspor ile arasındaki puan farkı 9 olan Van Spor FK, galibiyet serisi yakalayarak, rakibinin de puanlar kaybetmesini ve bu şekilde zirveye ortak olma amacını taşıyor.

“İYİ BİR TAKIM OLDUK”

İyi bir takım olduklarını ve şampiyonluğu ligin son haftasına kadar kovalayacaklarını belirten Van Spor FK Teknik Direktörü Taner Taşkın, her maça galibiyet parolası ile çıkacaklarını söyledi.

“ABARTILACAK BİR DURUM YOK”

Geçtiğimiz Cumartesi günü Van Spor FK ile Niğde Anadolu FK arasında oynanan maçta gerginlik yaşayan Serdar Cansu ve Batuhan Er olayına da, katıldığı bir programda açıklık getiren Teknik Direktör Taşkın, abartılacak bir durum olmadığını ve bu tür durumların her takım içinde yaşanabileceğini söyledi.

Taşkın, konuya ilişkin şöyle konuştu; “İnanın ki futbolcularım arasında hiçbir sorun yok. Serdar'la Batuhan bugün adeta iki kardeş gibi sarmaş dolaş beraberdi. Sıkıntılarının olmadığını ben de gördüm. Aldığımız 4 – 0'lık galibiyete gölge düşüren bir olay yaşandı maalesef. Bundan çok çok daha büyük olayları büyük takımdaki futbolcular da yaşayabiliyor. Sadece kazanma adına iki oyuncumuzun çok hırslı davranmasının bir sonucuydu bu. Serdar ve Batuhan takımımızın önemli oyuncuları. Takımda bölünme veya gruplaşma gibi bir durum söz konusu değil. Eski oyuncularla yeni gelen oyuncular çok iyi kaynaştı. Ama maalesef bazen kazanma adına bu tür hırsa dayalı olaylar olabiliyor. Ama hayatta en kötü şey, aldığı bir duyumu sanki çok kötü bir şey varmış gibi dedikoduya çevirip aksettirmektir. Bu bizi yaralar. Sahada bu tür hareketlerin olmaması lazım ancak bunlar gençler, olabiliyor bazen. Bizler bunlara doğru yolu göstereceğiz hocaları olarak. Hepsi bu takımda oynamak için savaşan futbolcular. İyi bir takımımız olmaya başladı. Bu tür olayları biran önce kapatalım, önümüze bakalım. Aile içi bir durumdu ve tamamen çözüldü. Bazen gerginlikler olabilir. Biz de bunu yaşadık. Bu bizim ailemiz, taraftarlarımız da ailemizin bir parçası. Bizi sahiplensinler. Hepimizin tek amacı var, Van Spor'a hizmet etmek. Taraftarımız bizim için çok çok önemli. Taraftarlarımız lütfen ani reaksiyonlar vermesinler zaten taraftarlarımızla güzel bir gönül bağımız var. Zaman zaman oyuncular böyle bir birlerine kızabilirler. Her oyuncumuz da kıymetlidir. Kardeş gibi bir birlerine sarıldılar, hiçbir problem yok. Ligin sonuna kadar Van Spor formasını şerefiyle namusuyla taşıyacanlar olacağız. Taraftarımızla, tüm camiayla el ele vererek hedefimize ulaşmaya çalışacağız.” Prestij Gazetesi 

Editör: Wan Haber