Her sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan fakat bir türlü şampiyon olamayan Van Büyükşehir Belediyespor bu yıl artık şampiyon olup üst lige çıkmak istiyor.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında takımın başına gelen Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Feyyaz Uçar ile birlikte yeni sezon hazırlıklarını Van’da kamp çalışmaları ile sürdürürken,  transfer çalışmalarına da devam ediyor. Geçen sezon kadrosundan sadece 5 futbolcuyla yola devam eden Van Büyükşehir Belediyespor,  Şu ana kadar 15 transfer gerçekleştirdi.  Yapılan 15 transferin ardından Van’da kamp çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyespor ilerleyen günlerde 4-5 transfer daha yapması bekleniyor.

Kamp ve transfer çalışmalarını Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve Takımın Teknik Direktörü Feyyaz Uçar değerlendirdi.

Başkan Yenitürk yeni sezon öncesi, “Play-Off yüzde 100. Biz direk şampiyonlukla 2. Lige çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ilk olarak kulüp ve transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Yenitürk, “Transfer çalışmalarımıza başladık. Geçtiğimiz sezon takımımızda yer alan futbolcularımızın yüzde 80’ni kiralıktı. Bu oyunca kiralıktan dönünce takım boş kaldı. Geçen seneden sadece 5 futbolcumuz bulunuyor. En az 25 futbolcumuzun olması gerekiyor. Şu ana kadar 15-16 transferimizi gerçekleştirdik. Takımı tamamlamak üzereyiz. Şu ana kadar yaptığımız transferler ve 5 eski futbolcumuzun içinde sadece 2 tane kiralık oyuncumuz var. En azından 2 seneyi garantiye almak için 2 yıllık sözleşmeler yapıyoruz.”

‘’Transferlerde Seviyeyi Yükselttik’’

Yaşadıklarını bir sorunu da paylaşan Yenitürk, “Bizim içimizde de yer alan, eski hocalarımızdan birçoğu sözleşme imzaladığımız futbolcuları caydırmaya çalışıyorlar. BDP göreve gelirse çocuğunun hayatı biter, burası Doğu’dur ne yaparsınız gibisinden söylemler var. Bizde kendilerine şunları söylüyoruz. BDP’de gelse, Ak Parti’de gelse kim gelirse gelsin Futbolcular açısından hiçbire şey değişmeyecek. Vanspor’u neden tutuyor insanlar. Van’a bir coşku ve heyecan havası vermek için. Niye sıkıntı yaşasınlar. Biz bu konuda kendilerine kefil oluyor. Futbolcularımızın ayağına kadar gidip, güzel görüşmeler yapıyoruz. Güzel isimlerle anlaştık. 7 futbolcuyu 2. Lig’den aldık. Bu anlamda seviye yükselttik” dedi.

‘’Vanlı Futbolseverlere Şampiyonluk Coşkusunu Yaşatmak İstiyoruz’’

Bu sezonki hedefleri hakkında konuşan Başkan Yenitürk şunları söyledi: “Biz su sezon Van’a bir heyecan ve coşku getirmek istiyoruz. Bu yüzden de hedefimiz şampiyonluk. Play-Off’u yüzde 100 garanti olarak görüyoruz. Ancak biz Play-Off’lara kalmadan direk şampiyon olmak istiyoruz. Böyle bir hedefimiz var. İnşallah bu hedefimizi de sezon içinde gerçekleştireceğiz. Van’a bu sene artık bu heyecan ve coşkuyu kazandırmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi Süper Lig takımlarının henüz kampları bitmedi. Takımlarını bu yüzden henüz tam olarak netleştirmediler. Takımda kimler oynayacak ya da kimler gönderilecek bunlar henüz netleşmiş değil. Bizim Beşiktaş ile bir görüşmemiz oldu. Feyyaz Hocamız bu konuda girişimlerde bulundu. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Beşiktaş Başkanı bizi aradı Feyyaz Hocayı yardımcı antrenör olarak almak istediklerini söyledi. Bizde Feyyaz Hoca bizi düşünürse devam etmek isteriz dedik ve devam ettik. Oradan bir dostluğumuz oldu. Beşiktaş’tan bize önerilecek isimler olacak. Aynı şekilde Konya, Antalya, Bursa gibi takımlarla yine gerek Feyyaz Hoca gerekse de diğer girişimlerde görüşmelerimiz oldu. 4-5 Süper lig takımı ile görüşmelerimiz var. Kamplar bittikten sonra oralardan futbolcu alıp almayacağımız netleşecek.” İfadelerini kullandı.

‘’Kadroyu Şişirmeyeceğiz’’

Kadroyu şişirmeden 4-5 transfer daha yapmayı düşündüklerini aktaran Yenitürk konuşmasını şöyle devam etti: “Biz kadromuza 4-5 transfer daha yapmayı düşünüyoruz. Biz kadromuzu tam anlamıyla doldururuz ardından çok güzel bir öneri gelir bu şekilde yazık ederiz. Kadromuzu şişirmenin ya da aldığımız oyuncuyu oynatmamak gibi bir durumumuzda olmaz. Bizim aldığımız oyuncular iyi oyuncular. Bu yüzden sonradan şişecek olan kadroda bu oyuncuları da dışarda bırakmak istemiyoruz. 4 alternatif transferimizi şu anda bekletiyoruz. Süper Lig takımlarının kadrolarının netleşmesinin ardından bu transferlere de daha iyi bir gözle bakabileceğiz’’ dedi.

‘’Alt Yapıdan 5 Futbolcu Takıma Kattık’’

Vanlı futbolcuların takıma kazandırılmasıyla ilgili konuşan Yenitürk, “Vanlı futbolculardan sadece bir tanesini getirebildik. Biz Mesut’la bir görüşme yaptık. Mesut gelmek istemedi. Bodrum’da bir arkadaşımızla görüştük. Onu da maalesef tongaya düşürmüşler. Bodrum 150 bin lira getir-götür koymuş sözleşmesine. Birde kulüpte alacakları var. Hem alacaklarında feragat edeceksin hem de 150 bini vereceksin diyor. Bu şekilde 200 bine mal oluyor. 300’de futbolcuya vereceğimiz zaman bu maliyet 500-550 bin liraya mal oluyordu. 1. Ligde top oynayan Ömer kardeşimizi Gaziantep’ten aldık. Karagümrük bonservisini almıştı ve vermiyordu. Karagümrük’le görüşmeler yaptık ve bonservisini aldık. Ömer orta saha bizde oynayacak. Gaziantep yetiştirme parası almak istedi. Sayın valimizden ricada bulunduk. Kendisi Gaziantep ile bir görüşme yaptı ve bu para da alınmadan futbolcumuzu Vanspor’a getirdik. Altyapıdan bu sene yapılan seçmelerden futbolcular takımımıza kazandırdık. 4-5 A takıma kattık. Bu isimleri de ara ara deneyeceğiz. Bu şekilde 5 futbolcu transfer etmekten kurtulduk.” Şeklinde konuştu.

‘’Eski Stad Maçlara Yetişecek’’

Bu sezon ki 2. Grup ve fikstürü yorumlayan Yenitürk şunları söyledi: “Bu yılın en iyi grubu 1. Grup, 2. Grup ortada, 3. Grup ise güçlü bir grup olmaya sahip. Buradaki takımlar kendilerine ben güçlüyüm zaten transfer yapmama gerek yok diyebilirler. Bizim orta dediğimiz grubumuzda Yeni Ordu bizim gibi çok iyi transferler yapıyor. Erok çok iyi transferler yapıyor. Bize gelecek ve ilk maçımız olan Karşıyaka takımızı 2. Lig takımı ve aynı kadrosunu koruyor. Tabi ki bizim grubumuzda bizi zorlayacak 5-6 güçlü takım var. Ancak bizde buna göre yapılanma ve transferler içindeyiz.”

Stadyumun sezona yetişip yetişmeyeceğini açıklayan Yenitürk, “Tribünlerimiz inşallah yetişecek. Bu konuda Sayın Valimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ligin başlamasına 15 gün kala bizim stadyumundan uygunluk belgesi almamız gerekiyor. Biz bu belgeyi almazsak maçları dışarda oynamak zorunda kalırız. Sayın Valim Pazartesi günü bu konun üzerinde duracak. Harfiyat kaldırılan kadar portatif tribünler için ölçüler alınır. Temizlik yapıldıktan sonra kurulması 1 haftada tamamlanır ve güzel bir tribün olur. Bir de derme çatma yaptırmadık. Seneye 2. Lige sonraki sene 1. Lige çıksak bile bizim yeni stadyumumuz bitmez. Öyle bir şey olsun ki yeni stadyumumuz bittiği zaman hepsi portatif olduğunu için bir ilçeye stadyum olmuş olur dedik Vali beyde bunu uygun gördü.” Diye konuştu.

‘’Sponsorluk İçin Görüşmelerimiz Var’’

Forma ana sponsoru içinde açıklamalarda bulunan Yenitürk şu ifadelere yer verdi: “Ana sponsor için OSB’de bulunan çağrı merkezimizin genel müdürü ile bir görüşme yaptık. 500 kişi çalışan bu yerde hedef çalışan sayısı 2 bin 500’dür ve bu da Vodafone’nindir. Şu anda genel müdür bizim göğüs sponsoru için İstanbul’da Vodafone ile görüşmeler yapıyor. İnşallah bu sene oradan da güzel bir sponsorluk alacağız. Tam anlamıyla her anlamda çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah güzel şeyler yapacak ve göreceğiz.

Yeni yönetimle ilgili ilk değerlendirmesini yapan Yenitürk, “Yeni yönetimde OSB’den 2 işadamımız var. Biz kendilerine şartlarımızı açık bir şekilde söyledik. Ne futbolcu, ne hocasınız. Biz sizi yönetime alıyorsak biraz elinizi taşın altına koymanız gerekiyor. Katkı sunabilecekseniz sizi alalım dedik ve adlık. VASKİ Genel Müdürümüzü yönetime aldık. Oradaki işadamlarından bize destek olsunlar istedik. Sacit hocamızı aldık. Gelen hakem heyetini karşılasın, ilgilensin, hediyelerini takdim etsin. Beden eğitim öğretmeni aldık. Altyapımızdan artık her sene futbolcu çıkaralım istedik. Bu sezon ki yönetimi iyi bir şekilde oluşturduk.” İfadelerini kullandı.

‘’Futboldan Anlamayabilirim Ama Ancak Van’ı Seviyoruz’’

Yenitürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben belki futboldan anlamayabilirim. Ancak biz Van’ı seviyoruz ve Van’a önem veriyoruz. Van’a bir şeyler yapmak ve fedakarlık yapmak için hep birlikte varız. Ancak seslenişimiz budur. Bu iş 1 kişi ile olmuyor. Sadece 1 kişi değil. 50-100-200 kişilere ulaştığımız zaman işte o vakit takımımız çok iyi yerlere gelir. 1 kişi ile gördüğünüz gibi bir devre boşa gitmiş oldu. Bu sene çıkamazsak bir daha da çıkamayız. Sponsorluk için çağrılarda bulundu. Bu konuda destekler istedik. Demiyoruz bize para verin. Reklam verin diyoruz insanlara.

‘’Taraftarımızın Bir Lokali Olacak’’

Taraftarın lokal isteğiyle ilgili konuşan Yenitürk, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Ben kendilerine lokal için bir yer bulun kira desteğini biz verelim dedim. Geliri de onların olacak. Deplasmanlar da bu gelirleri kullansınlar istiyoruz. Yine deplasman için araç ve yakıt desteğini biz verelim diğer giderlerini kendileri o parayla karşılasınlar istiyoruz. İnşallah onlara bir yer araştırması yapıyoruz. Biz kendilerine bir büro ayarladık. Davul, forma, atkı ve malzemelerini oraya bırakacaklar. Bunun dışında güzel bir lokalde ayarlayacağız. Burada çok iyi bir şekilde bir araya gelecek ve takımlarına destek verecekler.” Şeklinde konuştu.

‘’İlk Kamp Programımızı Van’da Yapıyoruz’’

Takımdaki son durum ve transferlerle ilgili bilgiler veren Teknik Direktör Feyyaz Uçar ise şunları söyledi: “Hazırlıklarımız devam ediyor. Şu anda ikinci etaptayız. İlk etabımızı tamamladık. Transferlerimiz devam ediyor. Kamp döneminde Van’da çalışmak istedik. Çünkü bin 600 rakım var. Ben yıllar önce Beşiktaş ile birlikte buraya gelmiştim. Beşiktaş buraya geliyorsa Vanspor’un sezon başında başka yerlere gitmesi bana garip gelmişti. Dolayısıyla il kampımızı burada gerçekleştireceğiz. Sadece maç yapmak için 13 günlük bir Erzurum kampımız olacak. Onun dışında hazırlıklarımız açılışa kadar kamp şeklinde devam edecek.”

‘’Süper Lig’den İki İsim Transfer Etmek İstiyoruz’’

Hazırlık maçları hakkında bilgi veren Uçar, “Erzurum’da kamp yapan takımlarla ilgili Pazartesi günü bize bir liste gelecek. O listeden bizim grupta olmayan ve üst liglerde oynayan takımlara teklif götüreceğiz. Kabul edenler ile hazırlık maçları yapacağız.” Dedi.

Uçar transferlerle ilgili ise, “Genel olarak başkanımızın da söylediği gibi 14-15 transfer ki bunlara yine takviye olacak. Bütün takımın her bölgesine takviye yapmaya çalıştık. Belli bölgelerde değil, kaleden başlayarak forvete kadar transferler yaptık. Süper ligin kampı bittikten sonra 1-2 transferi de oradan yapmak istiyoruz. Bursa, Konya gibi takımlarda abi ve kardeşlerim var. Buralardan bize destek geleceğini düşünüyoruz.” Dedi.

Uçar son olarak şunları söyledi: “Biz genç takımlarda yetişen oyuncularınız. Van bizim gönlümüzde, Amacım, Vanspor’da olduğum sürece öncelikle şampiyonluk ardından Van gençlerinden bir takım, iskelet oluşturmak. Bunun başlangıcını gecen sezondan itibaren yaptık. Genç takımdan almış olduğumuz 3 gencimiz var. Şiyar, Furkan ve İsmail. Onları profesyonel yaptık. İlk fırsatta kendilerine şans vereceğiz. Gönlümüzden geçen Vanlıların çoğunlukta olduğu bir Vanspor takımı yaratmaktır.  (Bisesvan)

Editör: Wan Haber