Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp yönetimi ve Teknik heyeti 2015-2016 futbol sezonu öncesi kulüp tesislerinde basınla bir araya gelerek yeni sezon öncesi durum değerlendirmesi yaptı.

Rıdvan Can / İlhan Siyahtaş

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yeni sezona büyük değişikliklerle giriyor. Kulüp tesislerinde yapılan açıklamada yeni sezon öncesi Kulüp yönetiminde M. Muhsin Bayram’ın işlerinin yoğunluğundan dolayı kulüp başkanlığı görevinden istifa etmesi ardından kulüp yönetimi tarafından kulüp Başkanlığına genel kaptalık görevini yürüten Eşref Ukay getirilirdi.

Şahabettin Özarslaner Tesislerinde yapılan toplantıya Van Büyükşehir Belediyespor yöneticilerinden Kulüp Başkanı M. Muhsin Bayram, Yeni Kulüp Başkanı Eşref Ukay, Eş Başkan Ayşan Harmancı, basın sözcüsü Metin Doğrul, ilde görev yapan spor basını katıldı.

‘işlerimim yoğunluğundan dolayı istifa ettim’
Büyükşehir Belediyespor kulübü Başkanlığını yürüten M.Muhsin Bayram yeni sezon öncesi işlerinin yoğunluğundan dolayı istifa ettiğini belirterek, yeni sezonda büyükşehir Belediyespor’a ve kulüp yönetimine başarılar diledi.  Şahabettin Özarslaner tesislerinde yapılan toplantıda istifasını açıklamayan M.Muhsin Bayram, Daha öncede kulüp başkanlığını yürütemeyeceğimi ve işlerimin yoğunluğundan dolayı istifa etmem gerektiğini B. Belediyespor yönetimine istifamı sunmuştum fakat Yönetim kurulu istifamı kabul etti. Bende yeni seçilen eş başkana yeni görevi hayırlı olsun diyor ve her zaman için takımın yanında olacağımı ve her türlü desteği sunacağımı ve kulüp  yönetiminin yanındayım’’ dedi.

Kulüp tesislerinde yapılan toplantıda konuşan eş Başkan Eşref Ukay, Geçen sezon yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte yaklaşık 8 ay gibi bir süredir Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimde birlikte çalışıyoruz gelinen süreçte mevcut Başkanımız M.Bayram’ın istifası nedeniyle Başkanlığa getirildim ve Ocak ayında olacak olan olağan kongreye kadar eş başkanlık görevinde olacağız umarım başarılı bir şekilde bu görevi yerine getiririz’’ dedi.

‘İki tane İç Transfer, İkide dış transfer yaptık’
Gündemi meşgul eden transferlerle ilgili konuşan Ukay, öncelikle iç transferlerimize ağırlık verdiklerini  bu zamana kadar iç transferde Medeni Bingöl ve Murat Berge ile sözleşme yaptıklarını belirterek, dış Transfer görüşmelerimiz halen devam ettiğini iç transferde Medeni ve Murat Berge haricinde görüştüğümüz oyuncular var. Bizde kiralık oynayan takım kaptanımız Ali Kurt’un kulübü halen görüşmelerimiz devam ediyor.  Dış transferde ise iki futbolcu ile resmi sözleşme imzaladık. İki futbolcumuz geçen yıl Gölcükspor’da forma giymiş Stoper mevkiinde oynayan Gökan Açıkgöz ve sol bek oynayan Okan Aslan’ı renklerine kattıklarını ifade ederek,  Teknik Tarık Daşgün’ün direktifi ile alt yapıdan Vanlı 6 futbolcuyu A takımına aldık. Bu 6 Vanlı futbolcumuz ile profesyonel sözleşme imzalayacaklarını bu anlamda sürekli Vanlı futbolcuları gönderdikleri yönünde çıkan sözlerle bizleri Vanlı futbolcuları göndermekle suçlayanlara biz buradan basın aracılığıyla seslenmek istiyoruz. Biz hiçbir Vanlı futbolcuyu hiçbir yere göndermiyoruz.

‘Bütçemiz Halen Belirlenmedi’
Büyükşehir Belediyesinin halen kulübe bir bütçe belirlemediğini sözlerine ekleyen, Ukay, “Bizim şuanda kesin olan bir bütçemiz yok.  Bilindiği gibi biz Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan bir takımız. Bu kulübün geliri hemen hemen çoğu Büyükşehir Belediyeleri tarafından karşılanıyor. Transfer görüşmelerimiz devam ediyor ama net bir şey söylemek yanlış olur. Bayramdan sonra Büyükşehir Belediye eş başkanları ile bir görüşmemiz daha olacak. Bu görüşmeden sonra önümüzü daha net bir şekilde göreceğiz. İç transferde daha bitiremediğimiz beş tane futbolcumuz var. ”dedi.

‘Kimse elini bu taşın altına koymuyor’
Büyükşehir Belediyespor kulübünün hiç kimse tarafından desteklenmediğini de belirten, Ukay,”Kulüp yönetimi olarak burada özverili bir şekilde çalışıyoruz ve fedakarlık yapıyoruz. Ekonomik anlamda belki de bir destek olamıyoruz, ama en azından kulüp için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

‘Şampiyonluk Sözü Veremiyoruz’
Ukay, "Açık konuşmak gerekirse yani gönül isterdi ki, sizlere ve taraftarımıza şampiyonluk sözü verelim. Fakat bunun olabilmesi için güç lazım, ekonomi lazım. Şuanda ne bizde bu güç nede ekonominin yok. Bu şehrin tek profesyonel takımı için kamu kurum ve kuruluşları, STK’ları esnaf ve işadamları başta olmak üzere bu şehirde kime gitysek kimse bu kulübe hiçbir şekilde destek vermiyor ve  biz eğer istediğimiz transferleri yaparsak şampiyonluk yolunda ilerleriz. Ama biz Van halkını yanıltmak istemiyoruz. Biz şu sözü veriyoruz, geçen seneden iyi bir takım oluşturacağız. Şimdiye kadar bize birçok STK destek konusunda söz verdi ama hiçbir şekilde geri dönüşler olmadı” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber