WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Atatürk Şehir Stadında oynanan maç, Bergama Belediyespor’un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Son düdüğün çalmasının ardından ise stadın içinde bulunan çevik kuvvet polisleri taraftarlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırdı.

Maçın bitimiyle birlikte polislerin nedensiz bir şekilde taraftarların üzerine plastik mermi ve gaz bombalarıyla gerçekleştirdiği saldırıda onlarca kişi yaralanırken, 16 kişinin de gözaltına alındığı idda edildi.

KORSANLARDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Van Büyükşehir Belediyespor, Bergama Belediyespor maçı sonrası polisin taraftarlara yönelik çirkin tutumuyla alakalı bir açıklama yapan VanGölü Korsanları Taraftarlar Grubu yönetim kurulu, maçı çok kötü yönetip bariz 2 penaltıyı vermeyen hakemlerle alakalı Türkiye Futbol Fedarasyonu'nu ve maçın bitiş düdüğüyle birlikte durduk yere taraftarlara saldıran polislerle alakalı da Emniyet Genel Müdürünü ve İç İçleri Bakanını göreve çağırdı. Vanspor teknik direktörü Tarık Daşgün'ü de istifaya çağıran Korsanlar: "Çok önemli bir maçta 3 puanı 3 gole kaybetmenin üzüntüsünü yaşayacağımız yerde, maçın bitişiyle birlikte taraftarlarımıza gaz bombalarıyla ve plastik mermileriyle saldıran polisler tarafından yaralanan cefakar taraftarlarımıza üzülüyoruz. Bizler provakasyonu sahanın içinde bekliyorduk fakat sağolsun Van Emniyeti Bergamaspor'un cesaret edipte yapamadığı provakasyonu yaptı. 7'den 70'e tüm taraftarlarımıza saldıran çevik kuvvet polislerini yüce Allah'a havale ediyor ve nefretle kınarken, sorumlu mercileride göreve çağırıyoruz." açıklamasında bulundular.

3-343.jpg

4-275.jpg5-173.jpg

6-097.jpg

7-060.jpg

Editör: Wan Haber