Burhan Ergin - Uğur Tunçdemir / Wan Haber

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor sahasında Manavgatspor’u 3-0 mağlup ederek, ligde kaldı. Bu sonuçlardan sonra Körfez İskenderunspor, Tavşanlı Linyitspor, Çine Madranspor ve Sandıklıspor lige veda ederken, Niğde Belediyespor, Bayburt Grup Özel İdarespor, Çorum Belediyespor ve Beylerbeyispor play-off’a kaldı.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Fatih Kaldan, Uğur Yağmakan, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Kadir Demir, Halil İbrahim Yazğılı, Bilal İsak, Cuma Ali Üzüm, Ali Kurt, Medeni Bingöl ve Baran Basut onbiri ile çıktı. 

Manavgatspor ise Kamil Atay teknik sorumluluğunda sahaya; İsmail Çetin, Şerif Doğan, Onur Özcan, Fikret Sevilgen, Feyyaz Belen, Mustafa Dilek, Anıl Yıldırım, Ferhat Gerger, Halil Sağdaş, Emre Topran ve Kemal Bolat onbiri ile çıktı.

Mert Güzenge, Deniz Caner Özaral, Mehmet Emin Tuğral ve Serdar Karagöz hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 15.30’da Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda başladı.
İlkyarıya Manavgatspor başladı.

4-420.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR
4. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gol çok yaklaştı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Medeni Bingöl kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondan faydalanamadı.

5. dakikada Manavgatspor’da Mustafa sarı kart gördü.

6. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole bir kez daha yaklaştı. Van Büyükşehir Belediyespor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Ali Kurt sert ve düzgün vurdu.

Kaleci topu son anda çıkardı. Devam eden pozisyonda Cuma Ali Üzüm topu dışarı attı.

10. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor net bir gol pozisyonundan daha faydalanamadı.
14. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Bilal’in şutu yandan auta çıktı.

25. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Sağ kanatta serbest vuruşu kullana Cuma Ali Üzüm topu arka diğere kesti. Burada topla buluşan Kadir Demir, topu kafasıyla ağlarlar buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

33. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor durumu 2-0 yaptı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında sağ kanatta topla buluşan Medeni topu arka direğe kesti. Boş pozisyonda topla buluşan Cuma Ali Üzüm topu boş ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

34. dakikada Manavgatspor’da Halil sarı kart gördü.

45. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Rıdvan Okuş sakatlanarak yerini Doğukan Uzunoğlu’na bıraktı.

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarının hemen başında Manavgatspor’da Mustafa yerini Fırat’a bıraktı.
İkinci yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

İkinci yarıda Van Büyükşehir Belediyespor atakların sıklaştırırken, Manavgatspor ise pozisyon bulmakta zorluk yaşadı.

59. dakikada Manavgatspor’da Feyyaz sarı kart gördü.
60. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 3. golü buldu. Fakat hakem golü ofsayt gerekçi ile vermedi.

65. dakikada Manavgatspor’da Halil yerini Deniz’e bıraktı.
66. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor durumu 3-0 yaptı. Rakibinden topu çalan Baran Basut kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu kalecinin sağından ağlarla buluşturan Baran Basut takımını 3-0 öne geçirdi.

75. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Halil İbrahim Yazğılı sakatlanarak yerini Abdullah Temircan’a bıraktı.

85. dakikada Manavgatspor’da Kemal yerini Erhan’a bıraktı.

86. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali Kurt yerini Mazlum’a bıraktı.

89. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Doğukan Uzunoğlu rakiplerini çalımlayarak cezaalanı içine girdi. Burada rakibin yaptığı faulle yerde kalınca hakem penaltıyı verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Baran Basut topu kalecinin üzerine vurdu ve takımını 4’ncü golden etti.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor maçı 3-0 kazanmayı bildi. Van Büyükşehir Belediyespor’da aldığı bu galibiyetle 3. Lig’de kalmayı başardı.

3-496.jpg

Editör: Wan Haber