Şampiyonluk parolası ile lige başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratıyor. 8. haftası geride kalan ligde 13 puanla 7. sırada yer alıyor.

Van Büyükşehir Belediyespor, sekizinci hafta maçında deplasmanda 24Erzincanspor’la karşılaştı. Kırmızı-siyahlı takım 15, 23 ve 90. dakikada yediği gollerle sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı. Alınan bu sonuçla konuk takım 13 puanda kalarak yedinci sıraya gerilerken, ev sahibi takım puanını 16’ya taşıdı.

TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta sekizinci hafta maçları Cumartesi ve Pazar günü oynandı. Cumartesi günü oynanan maçlarda lider Turgutluspor deplasmanda Ankara Demirspor'u 4-1 mağlup ederek, puanını 18 yaptı.
Darıca Gençlerbirliği ise evinde Tire 1922spor'u 3-0 gibi net bir skorla yenmeyi başardı ve puanını 16'ya yükseltt ve grupta üçüncü sıraya yerleşti.

Pazar günü ise birbirinden çekişmeli mücadeleler oynandı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda 24Erzincanspor ile karşılaştı.

Maça ev sahibi ekip hızlı başladı. 15 ve 23. Dakikalarda Atilla Aybars'ın attığı gollerle ev sahibi takım ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısında ise B.B.Vanspor daha etkili oynadı.

Özellikle maçın sonlarına doğru rakibine oranla Van Büyükşehir Belediyespor güzel ataklar geliştirdi. Ancak son vuruşlarda sonuç alınamadı. Maçın son on dakikasında Kırmızı-siyahlı takım Fuat Gölbaşı, Haydar Deniz, Fahrettin Bıyıklı gibi oyuncularla gole yaklaştı, ama fileleri havalandıramadı.

Maç böyle bitecek derken, uzatmalarda 24Erzincanspor Gökhan ile farkı 3'e taşıdı:3-0

Aldığı mağlubiyetle bulunduğu konumdan uzaklaşan B.B.Vanspor, çok önemli bir maçı kaybetmiş oldu.
24Erzincanspor ise aldığı galibiyetle puanını 16'ya yükseltti.

Vanspor'u deplasmanda yine yalnız bırakmayan Kara Kobralar, maç başından bitimine kadar desteğini sürdürdü.
Karşılaşmayı Ert Şah TV canlı olarak verdi. Van Büyükşehir Belediyespor bu hafta evinde Gölcükspor'u ağırlayacak.

Pazar günü grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Pazarspor evinde 1461 Trabzonspor’u konuk etti. Ev sahibi ekip 1-0’lık galibiyetle puanını 18 yaptı ve lider Turgutluspor’un ardından ikinci sıraya yerleşti.

 Yeni Orduspor evinde Anadolu Bağcılarspor ile 1-1 berabere kaldı. Puanların paylaşılması sonucu Yeni Orduspor 10 puana ulaşırken, Anadolu Bağcılarspor ise 8 puan toplamış oldu.

Bu sezon kötü bir grafik çizen Kayseri Erciyespor ise kaybetme geleneğini bu hafta da sürdürdü.
Ev sahibi ekip Diyarbekirspor’u konuk etti ve maçtan 4-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Diyarbekirspor aldığı galibiyetle puanını 14’e yükselterek, B.B.Vanspor’un üstüne yerleşmeyi başardı.
Gruptaki heyecan önümüzdeki hafta devam edecek.

Kaynak: Bölge Gazetesi: Salih Deniz

Editör: Wan Haber