U 19 Ligi Türkiye şampiyonluğuna katılmak üzere il birinciliği için sahaya çıkan Gevaşspor ile 1974 Vanspor 1-1 berabere kaldı. Altı takımın bulunduğu B grubunda daha önce birinciliğini garantileyen 1974 Vanspor, A grubun şampiyon takımıyla oynayacak. Her iki grup liderin karşılaşmasında kazanan takım U 19 Ligi şampiyonasına katılacak.


Maç sonrası konuşan 1974 Vanspor Kulüp Başkanı Turgay Karatekin, gençlerin yetişmesinin ve sporda bir yere gelmesinin sadece halkın desteğiyle mümkün olacağını belirterek, “Bu gençlerin sporda bir yere gelebilmesi halkımızın desteğiyle ancak mümkündür. Spor; sağlık ve sosyal anlamında iyi bir faaliyet ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasını sağlıyorsa bunlara herkesin destek vermesi lazım. Devlet büyüklerinin, esnafların, vatandaşların yani herkesin destek vermesi lazım ki bu gençlerimiz iyi bir yere gelebilsinler” dedi.


Gevaşspor Kulüp Başkanı Taner Çiftçi ise, çok zor şartlarda spor yaptıklarını ifade ederek, “Biz gençlerimizi iyi bir yere getirmeye çalışıyoruz. Ancak sadece bizimle olmuyor. İş adamalarımız, yöneticilerimiz, esnaflarımız ve vatandaşlarımızın da bize destek çıkması lazım. Maddi yönden destek veremeyen en azından gelip bu gençleri sahada oyunlarını izleyip o şekilde moral versinler. En azından bunu yapsınlar” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber