Kaynak:Wanhaber.com - Haber Merkezi

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor ligin 33. haftasında kendi sahasında Elaziz Belediyespor'u konuk etti. Rakibini 3-2'lik skorla yenen kırmızı siyahlılar galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

Oynadığı son 5 lig maçını kazanan ve Play-Off'u garantilemenin  vermiş olduğu moralle maça başlayan ekibimiz henüz ilk dakikada yakaladığı önemli bir poziyondan yararlanamadı. Basklı ve istekli oyununu sürdüren ekibimiz buna karşın 17. dakikada Gökhan Aydaş'ın attığı golle 1-0  yenik duruma düştü.

Yediği golün şokunu üstünden çabuk atan ekibimiz 24. dakikada Batuhan Er'in attığı golle durumunu 1-1'e getirdi. Attığı golün morali ile Elaziz Belediyespor kalesine yüklenen ekibimizde Batuhan Er 42. dakikada tekrar sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla  bitecek derken 45+2. dakikada Umut Koray Öz sahneye çıktı ve ekibimizi 3-1 öne geçirdi. İlk yarı ekibimizin 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Elaziz Belediyespor iyi başladı ve yakaladıkları net pozisyonundan yararlanamadılar. Maçta tekrar kontrolü eline alan ekibimiz rakip kalede önemli pozisyonlar yakaladı.

Son dakikarda Van Büyükşehir Belediyespor kalesine yüklenen Elaziz Belediyespor  87.dakikada Gökhan Aydaş'ın kaydettiği golle durumu 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç  ekibimizin 3-2 üstülüğü ile sona erdi.

Ekibimiz aldığı bu galibiyetle puanını 57'ye çıkardı ve üçüncü sıradaki yerini korudu.

Editör: Wan Haber