Kırmızı-Siyahlı takım 9 haftada 15 gol yiyerek, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3 Lig’deki birçok takıma göre kötü bir sınav verdi.

Türkiye profesyonel futbol liglerinde oynanan maçlar sonunda en fazla gol yiyen iki ekip kalelerinde 21 gol gol gören TFF 1. Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu ile Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Kayseri Erciyesspor oldu. En fazla gol yiyen takımlar arasında Van Büyükşehir Belediyespor da var. Van’ın grubunda en fazla gol yiyen takımlar, 17 golle Erzin Belediyespor ve 15'er golle Van Büyükşehir ile son sıradaki Beylerbeyi oldu. Van Büyükşehir ve son sıradaki Beylerbeyi oldu.

TFF 1. Lig ekibi Mersin İdman Yurdu ile Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımı Kayseri Erciyesspor oldu. Bu takımlar bugüne kadar kalelerinde 21 gol görerek 2.6 gol ortalaması ile sahada yer aldı. Spor Toto Süper lig'de en fazla gol yiyen takımlar ise 16 gol ile Aytemiz Alanyaspor ile 15 golle Kayserispor oldu. TFF 1. Lig'in en çok gol yiyen takımı Mersin idman yurdu'nu 19 gol ile Manisaspor takip etti.

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta 21 gol yiyen Kayseri Erciyesspor’u 18 gol ile Eyüpspor izliyor. 2. Lig Beyaz Grup'ta ise Kahramanmaraşspor (15) ile Fethiyespor (13) en fazla gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

Üçüncü Ligde ise 1. Grup'ta Erzin Belediyespor 17 golle ilk sırada yer alırken 15 gol yiyen Beylerbeyi ile Van Büyükşehir Belediyespor takımları bu ekibi izliyor.

2. Grup'ta ise 11 gol yiyen Derincespor, Dersimspor, Dardanelspor ve Kemerspor 2003 takımları en fazla gol yiyen ekipler. 3. Grup'ta ise 19 gol yiyen?Maltepespor ile 15 gol yiyen Ankara Adliyespor takımları bu sıralamada son sırada yer alan ekipler. Öte yandan, Türkiye profesyonel futbol liglerinde en az gol yiyen takımlar ise geride kalan 8 haftada kalelerinde sadece 2 gol gören Spor Toto 2.?Lig Kırmızı Grup takımı Gümüşhanespor, 3. Lig 1. Grup takımı Sancaktepe, 3 Lig 2. Grup takımı Kırıkhanspor ve 3.Lig 3. Grup ekibi Elaziz Belediyespor takımları olarak dikkat çekiyor. Bu takımları yine 3. Lig 3. Grup takımı Sakaryaspor 3 gol ile takip ediyor.

Kaynak: Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber