Kaynak:wanhaber.com - Haber Merkezi

TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla ligde iddialı bir konuma geldi.

Lide oynadığı son 4 maçta 12 puan alan Van Büyükşehir Belediyespor 15 gol atıp kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Aldığı seri galibiyetler ile ligdeki konumunu sağlama alan ekibimiz Play-Off için de ciddi avantaj sağlamış oldu.

Son 4 maçlık periyottan önce 39 puanla 7. sırada yer alan ekibimiz için Play-Off umutları dahi tükenmek üzereydi. Üst üste alınan 4 galibiyet ile rakiplerinin de puan kaybetmesi birlikte puanını 51'e yükselten ekibimiz 3. sıraya kadar yükseldi ve lider Kırşehir Belediyesi ile puan farkı 8'e kadar düşürken 2. sıradaki Esenler Erokspor ile puan farkını ise ikiye düşürdü.

Deplasmanda aldığı başarılı sonuçları ile dikkat çeken Kırmızı Siyahlı ekip buna karşı kendi sahasında aynı başarıyı gösteremedi. Fakat son 4 haftalık periyotta hem içeride hem dışarıda başarılı sonuçlar alan Kırmızı Siyahlılar bunun meyvesini sıralamada üst basamaklarda kendine yer bularak aldı.

Deplasmanda ligin en başarılı takımı Van Büyükşehir Belediyespor

31 haftası geride kalan ligde ekibimiz deplasmanda aldığı puanlarla ligin en başarılı takımını durumunda. Deplasmanda oynadığı 15 maçta 7 galibiyet. 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan ekibimiz 24 puan topladı.

Kendi sahasında galip gelmekte zorlanıyor

Kendi sahasında ise 16 maçta 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ekibimiz 27 puanı hanesine yazdırdı ve 8. sırada yer aldı. Kendi sahasında ligin en az mağlubiyet alan ekiplerinden olan Van Büyükşehir Belediyespor buna karşın galip gelmekte de zorlanıp 9 beraberlik aldı.

Liderin direkt üste çıkacağı ligde 2-3-4-5. sıradaki takımlar ile Play-Off oynamaya hak kazanacak. Van Büyükşehir Belediyespor aldığı 51 puan ile 31. hafta sonunda Play-Off'un 5 üzerinde yer alıyor.

Ligin 32. haftasında Sultanbeyli Belediyespor'a konuk olacak Van Büyükşehir Belediyespor, galip gelmesi durumunda Play-Off'u büyük oranda garantilemiş olacak.

İŞTE 31 HAFTA SONUNDA OLUŞAN PUAN DURUMU

4-937.jpg

Editör: Wan Haber