TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyesporligin son maçında deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu. Alt sıralarda bulunan takımların puan kaybetmesi üzerine Van Büyükşehir Belediyespor puan farkıyla ligde kalmayı başardı.

Van Büyükşehir Belediyespor'un tek gölü Serdar Karaduman'dan gelirken, Etimesgut Belediyespor'un golleri Murat Hacıoğlu'dan geldi. Van Büyükşehir Bediyespor'u bu zorlu maçta taraftarları Ankara'da yalnız bırakmayarak 90 dakika boyunca destek verdi.

Van Büyükşehir Belediyespor sahaya, Murat Günay, Yakup Demir, Muammer Erdoğdu, Halil İbrahim Yazğılı, Furkan Işıkdemir, Medeni Bingöl, Emrah Tacir, Osman Yıldırgan, Salih Tunar, Murat Berge ve Serdar Karaduman on biri ile çıktı.

Etimesgut Belediyespor sahaya, Taner Öcal Teknik sorumluluğunda sahaya, Mert Göktepe, İsmail Hacıhafızoğlu, Sedat Dağ, Tugay Kıcalı, Rıdvan Kaval, Mehmet Kahvecioğlu, Birkan Kanber, Atakan Cangöz, Furkan Safi, Murat Hacıoğlu ve Murat Can Bölükbaşı on biri ile çıktı.

Etimesgut Belediye Kemal Atatürk Stadyumunda oynan karşılaşmayı Ercan Hellaç, Fethi Kayış, İhsan Armağan ve Murat Şener hakem dörtlüsü yönetti.

İlk yarı Van Büyükşehir Belediyespor'un vuruşu ile başladı. İlk yarıda her iki takımda girdiği pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısı Etimesgut Belediyespor'un vuruşu ile başladı.

İkinci yarıya hızlı ve etkili başlayan Van Büyükşehir Belediyespor golü 60. Dakikada buldu. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Serdar Karaduman topu kalecinin altından ağlarla buluşturdu ve takımı 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Etimesgut Belediyespor beraberlik gölünü 62. dakikada buldu. Gelişen Etimesgut Belediyespor atağında topla buluşan Murat Hacıoğlu topu ağlarla buluştur ve takımının beraberlik gölünü kaydetmeyi başardı.

Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Etimesgut Belediyespor 84. Dakikada 2-1 öne geçmeyi başardı. GelişenEtimesgut Belediyespor atağında topla buluşan Murat Hacıoğlu kendisini ve takımının 2. golünü kaydetti ve takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.

Maçın 86. dakikasında Van Büyükşehir Belediyespor'da Furkan Işıkdemir yerini Anıl Dilaver'e bıraktı.

89. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Tugay Kırcalı Van Büyükşehir Belediyespor ise Furkan Işıkdemir sarı kart gördü.


90. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Emrah Tacir yerini Murat Yıldırım'a bırakırken, Etimesgut Belediyespor'da ise Murat Can Bölükbaşı yerini Artun Kütükçü'e bıraktı.

Maçta sonuç değişmeyince Van Büyükşehir Belediyespor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Van Büyükşehir Belediyespor ligde kalırken, Anadolu Üsküdarspor 2. Lige yükseldi. Balçova Belediyespor, Kayseri Şekerspor ve İstanbul Güngörenspor ligden düşerken, ilk 5 sırada yer alan Ankara Demirspor, Sakaryaspor, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Silivri Belediyespor ise play off'a kalmayı başardı.

TERBİYESİZ FUTBOLCU TARAFTARLARA SALDIRDI 

Maçın son dakikalarında Etimesgut Belediyespor'un 71 numaralı oyuncusu Furkan Safi, Van Büyükşehir Belediyesporlu taraftarların bulunduğu deplasman tribünün önüne gelerek taraftara terbiyesiz hareketler yapınca ortalık bir anda karıştı. Maç sonunda aynı futbolcu yine taraftar gribününe gelerek Vansporlu taraftarlara pet şişe fırlattı. 71 numaralı Furkan Safi'yi sakinleştirmek yerine Etimesgut Belediyesporlu bazı futbolcu ve yöneticilerde taraftarlara saldırmak istedi. Vansporlu taraftarlar çılgına dönerken çok sayıda çevik kuvvet polisi tribün önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Vansporlu taraftarlar 71 numaralı Furkan Safi'ye TFF tarafından ağır cezalar verilmesiini istedi. Vansporlu futbolcuların maç sonrası soyunma odasına doğru yöneldikleri esnada Etimesgut Belediyesporlu yöneticilerin olduğu tahmin edilen bir grup Vansporlu futbolculara saldırdı. Polislerin araya girmesiyle olaylar yatıştırılırken, Vansporlu taraftarlar ise maç bittikten bir süre sonra stattan ayrılabildi.
 

VANSPORLU TARAFTARLAR STADI DOLDURDU

Van Büyükşehir Belediyespor'a ayrılan deplasman tribününü Vansporlu taraftarlar hınca hınç doldurdu. Diyarbakırspor taraftarlar grubu Azrailler'in Ankara temsilcileri de maçı Van'dan gelen Kara Kobralar taraftarlar grubuyla beraber izledi. Statta yer kalmadığı için bir çok Vansporlu taraftar ise stada alınmadı.

VANSESİ-WANHABER

Editör: Wan Haber