Burhan Ergin – Wan Haber

TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 22. haftasında Sandıklıspor’u 1-0 yenmeyi başardı.  Van Büyükşehir Belediyespor’un tek golünü 30. dakikada Doğukan Uzunoğlu kaydederken, Kırmızı-Siyahlı ekip bu galibiyetle 24 puanla 15. sırada yer aldı. 

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Fatih Kaldan, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Muammer Erdoğdu, Kadir Demir, Abdullah Temircan, Halil İbrahim Yazğılı, Ali Kurt, Burak Koyuncu, Doğukan Uzunoğlu, ve Engin Memişleronbiri ile çıktı. 

Sandıklıspor ise Cafer Aydın teknik sorumluluğunda sahaya; Alptekin Teytey, Barış Çetin, Sefa Cengiz, İsmail Bulut, Abdullah Cemal Küçükyılmaz, İsmail Aslan, Sinan Yitmez, Birkan Kanber, Hakan Baran, Gökhan Çetinus ve Salih Seyis onbiri ile çıktı. 
Sandık İlçe Stadyumunda saat 13.30’da başlayan karşılaşmayı; R. Alkım Aksoy, Recep Yıldırım, Necati Şenkeleş ve Mustafa Ünlü hakem dörtlüsü yönetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Abdullah Temircan sarı kart gördü. 

22. dakikada Sandıklıspor’da Birkan Kanber sarı kart gördü. 

29. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçmeyi başardı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Doğukan Uzunoğlu fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. 

35. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Burak Koyuncu sakatlanarak yerini Baran Basut’a bıraktı. 

37. dakikada Sandıklıspor’da Gökhan Çetinus sarı kart gördü. 

İlkyarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarının hemen başında Sandıklıspor’da Birkan Kanber yerini Sinan Akaydın’a, Abdullah Cemal Küçükyılmaz ise yerini Abdullah Sönmez’e bıraktı.

 54. dakikada Sandıklıspor’da Salih Seyis yerini Murat Ulu’ya bıraktı.

88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da kaleci Fatih Kaldan topu oyuna geç sürdüğü için sarı kart gördü.

90. dakikada Sandıklıspor’da kaleci Alptekin Teytey sarı kart gördü.

Maçta başka pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda Sandıklıspor’u 1-0 mağlup etti.

Van Büyükşehir Belediyespor, 31 Ocak Pazar günü saat 12:30’da  Çatalcaspor’u konuk edecek.

GRUPTAKİ DİĞER KARŞILAŞMALAR

Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise Kastamonuspor deplasmanda Dardanelspor’u 2-1 mağlup ederek 44 puanla liderliğini sürdürdü. İkinci sırada bulunan Niğde Belediyespor, Beylerbeyispor’u 1-0 yenerek puanını 39’a yükseltirken, Beylerbeyispor ise 38 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

Deplasmanda konuk olduğu Çatalcaspor’a 3-0 yenilen Bergama Belediyespor, 34 puanla dördüncü sırada kaldı. Dardanelspor ise 34 puanla beşinci sıradaki yerini korudu.

Tavşanlı Linyitspor evinde Çorum Belediyespor’a 1-0 mağlup olurken, Çine Madranspor, Batman Petrolspor’a 3-1 yenildi. 24 Erzincanspor, deplasmanda Manavgatspor’u 3-2 yenerken, Körfez İskenderunspor sahasında Gölcükspor’u 1-0 mağlup etti. Dersimspor ise Bayburt Grup Özel İdarespor’a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

 

Editör: Wan Haber