Bölge: Salih Deniz

TFF 3. Futbol Ligi 1. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Cizrespor’u yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Saat: 13:00’te başlayan karşılaşmayı, İsa Yücel Çırakoğlu yönetti.

Cizrespor sahaya; Osman Tepe, Emrah Günaydın, Aykut Eren, Volkan Zemen, Ömür Günaydın, Onur Berber, Süleyman Altuntaş, Umut Bahalı, Arda Demiral, Kadir Demir ve Yunus Gündoğdu ilk onbiri ile çıktı.

Van Büyükşehir Belediyespor ise sahaya; Okan Karabulut, Medeni Bingöl, İsmail Türkaslan, Gürol Karataş, Salih Tunar, Abdullah Temircan, H.İbrahim Yazğılı, Ali Kurt, Akın Açık, Berkay Yüksel ve Orhan Pala ilk onbiri ile çıktı.

İlk yarıda iki takımın da atakları sonuç vermedi ve karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyan kırmızı-siyahlı takım 60. Dakikada Orhan Pala’nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Sonraki dakikalarda iki takımın da vasat oynadığı belirtildi.

Maçın uzatma dakikalarında bir gol daha bulan Van Büyükşehir Belediyespor skoru 0-2 yaparak sahadan galibiyetle ayrıldı ve puanını 26’ya yükseltmeyi başardı.
Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Sancaktepe Belediyespor evinde Kartalspor’u 2-1 mağlup ederek 38 puanla liderliğini sürdürürken, Kocaelispor deplasmanda Beylerbeyi ile 0-0 berabere kalarak 27 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Van Büyükşehir Belediyespor’un üçüncülüğe yükseldiği grupta, Çorum Belediyespor deplasmanda Kızılcabölükspor’a 1-0 mağlup olması sonucu 25 puanla dördüncü sıraya geriledi.

Deplasmanda Kozan Belediyespor’u 2-0 yenen Altay 24 puanla beşinci sırada yer alırken, evinde Kütahyaspor’u 1-0 yenen Tekirdağspor da aynı puanla altıncı sırada bulunuyor.

Van Büyükşehir Belediyespor haftaya evinde Erzin Belediyespor’u konuk edecek. Erzin Belediyespor 21 puanla 11. Sırada yer alıyor.

Editör: Wan Haber