Rıdvan Can - Hacı Yılmaz

Maça hızlı ve etkili başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, grubun güçlü ekiplerinden Batman Petrolspor'u 3-0 yenmeyi başardı. Van Büyükşehir Belediyespor 3 puanı 3 golle alarak puanını 11'e yükseltti.

Büyükşehir Belediyespor'un golleri Ömer Yıldız ve Ali Kurt'tan geldi. Büyükşehir Belediyespor böylelikle deplasmanda ilk galibiyetini almış oldu. Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta kendi sahasında Bergama Belediyespor'u konuk edecek.

Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün Teknik sorumluluğunda sahaya; Selçuk Aslan, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Muammer Erdoğdu, Abdullah Temircan, Furkan Işıkdemir, Ali Kurt, Ömer Yıldız, Murta Berge ve Orhan Pala onbiri ile çıktı.

Batman Petrolspor ise Orhan Kapucu Teknik sorumluluğunda sahaya; Süleyman Kasap, Enes Köylü, Samet Taş, Sebahattin Usta, Fazlı Ayan, Ramazan Erarslan, Celal Geyik, Halil Aşut, Aykut Karaman, Tolga Yıldız ve Onur Şirin onbiri ile çıktı.

Salih Salar, Nurettin Dinçer Demir, Elif Yalçın ve Burak Pakkan hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 15.00'te Batman 16 Mayıs stadında başladı.

Van Büyükşehir Belediyespor maça çok hızlı ve etkili başladı. Maçın henüz ikinci dakikasında Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçmeyi başardı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Ömer Yıldız topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçiren gölü kaydetti.

İlk gölün etkisini üzerinden henüz atamayan Batman Petrolspor 5 dakikada sonra kalesinde ikinci gölü gördü. Maçın 5. Dakikasında gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında ceza alanı içinde topla buluşan Ömer Yıldız fileleri bir kez daha havalandırarak takımının ve kendisini 2. gölünü kaydetmeyi başardı.

Maçta 15. Dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt rakibine yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

37. dakikada Batman Petrolspor'da Celal Geyik yerini Muhammed Alkan'a bıraktı.

İlk yarıda başka önemli pozisyon ve gol olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 2-0 önde gitmeyi başardı.

İkinci yarının başında iki takımda buldukları gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Van Büyükşehir Belediyespor skoru korumaya oynarken, Batman Petrolspor ise gol bulma yolunda pozisyonlara girmeye çalıştı.

61. dakikada Batman Petrolspor'da Enes Köylü yerini Emre Yakut'a bıraktı.

67. dakikada Batman Petrolspor'da Fazlı Ayan yerini Melih Rahman Nişancı'ya bıraktı.

Van Büyükşehir Belediyespor 84. Dakikada farkı 3'e çıkardı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Ali Kurt topu ağlarla buluşturarak takımını 3-0 öne geçiren gölü kaydetmeyi başardı.

Maçta başka önemli pozisyon ve gol olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor deplasmanında 3 puanla dönmeyi başardı. Van Büyükşehir Belediyespor aldığı bu galibiyetle puanını 11'e yükseltti.

VANGÖLÜ KORSANLARI BATMAN'DA
Bayramın ve tatilin son günü olmasına rağmen kendi imkanlarıyla Batman'a giden VanGölü Korsanları Bağımsız Taraftarlar Grubuda 90 dakika boyunca Van Büyükşehir Belediyespor'a destek verdi. Oyunun ve sokorun güzel geçtiğini belirten taraftarlar bu yıl takımdan şampiyonluk beklediklerini söyledi.

Editör: Wan Haber