TFF 3'ncü Lig 2’nci Grup’ta play-off yarı final ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Karşıyakaspor ile 0-0 berabere kalmayı başaran temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'da genel kaptan Cumhur Yıldırım, İzmir deplasmanında avantajlı bir skor elde ettiklerini belirterek, Çarşamba günü Van'da oynanacak rövanş maçında çok dikkatli davranmak zorunda olduklarını söyledi.

Van Büyükşehir Belediyespor Genel Kaptanı Cumhur Yıldırım, Çarşamba günü saat 15:30’da Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynayacakları Karşıyakaspor rövanş maçı öncesi gazetemize açıklamalarda bulundu. Play-off ilk maçında Karşıyakaspor ile  deplasmanda 0-0 berabere kaldıkları maçı değerlendiren Yıldırım, “Böyle maçlar iki ayaklı olduğu için stratejik planlar yapmamız gerekiyordu. Maçın ilk 10 dakikasına tedirgin başladık ama ondan sonra oyunun inisiyatifini ele aldık.  İlk devrenin son 15-20 dakikalık bölümünde başa baş bir oyun ortaya çıktı. İkinci devrede topa çok sahip olan ne yaptığını bilen, oyun yönünü sürekli değiştiren istekli, arzulu bir Van Büyükşehir Belediyespor vardı” diye konuştu.

“İlk maçta avantaj elde ettik”

İlk maçta avantajlı bir skor yakaladıklarını ancak yine de çok dikkatli olacaklarını ifade eden Yıldırım, “İlk maçta sonuç olarak iyi bir avantaj elde ettik. Karşıyakaspor maçı öncesinde deplasmandan avantajlı bir skorla dönmek istediğimizi söylemiştim. Zorlu İzmir deplasmanında o avantajlı skoru aldık ancak bunlar iki ayaklı maç olduğu için çok dikkatli olmalıyız. Daha hiçbir şey başarmadık. Oynanmamış bir rövanş maçı daha var. O maçı oynadıktan sonra ilk turu geçmenin vermiş olduğu coşkuyu hep beraber yaşayabiliriz. Ama şu an için hiçbir şey yapmadık. Sadece avantaj elde ettik ve rövanş maçında kesinlikle rehavete kapılmak yok çok iyi hazırlanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

"Vanlıyım diyen herkesi stada bekliyoruz" 

Vanlıyım diyen herkesin Çarşamba günü Van Atatürk Şehir Stadyumuna gelerek takımını desteklemesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Play-off yarı final ilk maçında aldığımız sonuçla bu yolda ne kadar iddialı olduğumuzu gösterdik. Şimdi tek hedefimiz; ilk maçın avantajını koruyarak, Karşıyaka'yı elemek ve bir üst tura yükselmek. Bu yolda tüm Vanlıların büyük desteğine ihtiyacımız olacak. Adım adım şampiyonluğa giden bu yolda Çarşamba günü sahamızda Karşıyaka ile oynayacağımız rövanş maçına 7’den 70’e Vanlıyım diyen herkesi Van Atatürk Şehir Stadı’nda bekliyoruz" dedi. (RIDVAN CAN)

Editör: Wan Haber